trey
2005.11.16
|
|
0 0
12
|
helló!
egyetemen önálló laboron kaptam egy feladatot, amit matlabban kell szimulálnom. a feladt az, hogy a belső hallójáratot kell feltérképezni, mégpedig lézerrel. eből kell egy 3D-s képet rekonstruálni. az elv az, hogy bedugunk egy pálcikát a fülbe, a pálcikán a bejuttatási tengelyre merőlegesen egy fényforrás és körülötte érzékelők helyezkednek el. a kibocsátott fény reflektálódik a fülbelsejében, és a reflektálódott fényt érzékelem. ebből számítok távolságot. na most a fénykibocsátás bizonyos térszögben történik, ezért nem gáz az sem, ha pont merőleges a forrás hallójáratra és pont uoda reflektálódna a jel, ahonnan indult. na elérkeztem a kérdésig. hogyan lehetne olyan függvényeket találni ill. használni, amivel tudok olyat csinálni, hoogy van egy szakasz (a bejuttatott pálcika), a szakasz felett egy vmilyen alakú fgv, mondjk vmilyen polinom, és a szakaszomra merőlegesen kibocsátok fénysugarat vmekkora térszög alatt, az találkozik a polinommal (a hallójárat), utána pedig ott reflektálódik (beesési, vissazverődési szög), és a reflektált hullám hol metszi a kiindulási szakaszt. remélem érthetően fogalmaztam. nem tudok elindulni sem, segítsetek!
köszi |
|