tipcsi_76 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 2870

Szia,

én egy 2004 11. havi CDTI corsát vettem egy 2-3 hónappal ezelőtt.

Leginkább azt nézd meg, hogy sérült volt-e az autó, mert az ilyen kevés km-es autók külföldről előszeretettel ilyenek. Nem azt mondom, hogy kizáró ok, csak tudj legalább róla. Én egy maszek kereskedőnél vettem, de a vásárlásom alapfeltétele az volt, hogy megállapodtam az autókereskedővel, hogy megnézetem a kocsit a vásárlás előtt egy Opel szakszervízben. Az Opel Wallishoz vittem be egy állapotfelmérésre. Miután vagy 2-3 órán keresztül mindent megnéztek az autón (én is ott álltam), lebeszéltem a szervízvezetővel a garanciát, aki megnyugtatott, hogy mivel EU vagyunk ezért érvényes persze a garancia, annyi, hogy tartsam be a szervízelési inspekciókat. (2 év vagy 30.000 km... bár sztem ha valaki tud jó szívvel 30.000 km-t menni  pl. olajcsere nélkül, az nem nagyon törödik a kocsijával, de az már más tészta.)

A kormánymű hiba ennél a típusnál is előfordul, de ezt a budapesti utak okozzák, és nekem a szervízes csóka azt mondja hogy a Németek csak röhögnek rajtunk, mert náluk ez valamiért nem fordul elő.... :) Vajh miért is lehet....

A váltókulissza ennél a típusnál nem műanyagból van, hanem fémből, tehát ez a hiba kilőve.

Felszereltségtől függő a dolog, de kb ilyen áron mozognak ezek a típusok.

Én mivel még csak 2-3 hónapja használom (5000 km-t tettem bele kb.) sok panaszom nem volt rá eddig mindennel meg vagyok elégedve. Bp-i dugós használatban kb. 5,5 l üzemanyaggal számolj. Városon kívül, értelemszerűen kedvezőbb. Én vezettem 1.2-es benzinest is, de emelett döntöttem, mind a fogysztás és a szerintem kedvezőbb menettulajdonságok miatt. 1, 2-est kevésbé szereti, nem érdemes húzatni....de 4, 5-ben 2000 fordulat körül sztem sokkal jobban húz, mint a benzines. És sztem kanyarban nagyon stabil, jó feszes a futóműve... bár ehhez nem hátrány a 185/55-ös gumijaim sem...

Najó.. elsőre ennyi.

Pá. T.

Előzmény: Banderasz007 (2868)