levil Creative Commons License 2005.11.15 0 0 258
Zsakbamacska sux, bar mondjuk en mar lassan annak sem hiszek amit kiprobalk mert a hangulatom, a beallitas es a hurok minosege eget es foldet tud jelenteni. (S erre volt mar pelda, hogy eszmeletlen szarul szolt egy martin a hangszer boltban, jovo heten kiporbltam es kerdeztem hogy jott uj szallitmany mert ez nagyon rendben van. Athuroztak)

Az szerencses hogy valaki be tudja hozni. A helyzet 8 eve kb ugyaez volt. Sot, aota a magyar vamosok egyre kevesebbet szemetkednek. Kicsit gaz hogy most hogy az osszes Amerikai legitarsasag jogilag csodot jelentett, meg hogy felmentek az uzemanyag arak ujra probalkoznak minden szarral. Levittek a suly hatart 2x32-rol 22 kilora, bar a tulsuly az egesz olcso, de ez nem biztos hogy igy lesz orokke. En a 2x32be sem szoktam beleferni. Nem tudom mit fogok Januarban csinalni mikor ujra ki kell koltozzek egy fel evre. (Tobb ruhat nem akarok venni).

(Mondjuk jon 2 haverom akikkel 1-1 borondot el fogok vitetni, de akkor is.)

Tovabba most a szbalyvaltoztatasok utan elosszor volt bajom a gitarral. Kocsog no uvltott velem egy fel orat hogy azt nem vihetem fel mert hogy nem fer be a merethatarba. Az utaskiserovel megbeszeltem, mert az normalis volt, de ez fel akarta adatni a puha tokot. Ha valakinek nincs egy kis lelekjelenlete es nem tudja hogy kell banni a kocsog amerikaiakkal nagyon meg tudja szivni. A mandolin az persze kevesbe gaz mint egy gitar. Az majdnem az a meret ami megengedett. (Kicsit hosszabb de keskenyebb.) Azt szemre nem szurjak ki.

Persze a vamon is lehet mindig gond. Azokkal is tudni kell banni. Meg ha kotozkodnek tudni kell mit kell mondani, bar ott kevsebb problemam volt.

Az 504 es a 604 kozott a fa a kulobseg, aszem a kidolgozas (szegelyek, stb.) plusz ha jol tudom az 504 az nem "varnish lakkal" van kenve hanem tisztan nitro-celulozal, de ezutobbiban nem vagyok biztos.

Nezegettem en is. Elderlynek nincs raktaron 504, de jol remlett hogy $520. A Giannaviolinsnak sincs raktaron. A tobbit nem is neztem mert mint megbeszeltuk USA az gaz.

Ezt talaltam, de ez mar lassan Europai 604 arbn van.

Nekem most egy Rover F5osom van (lasd talan masodik postomat) ami a $220as arahoz kepest egesz jo. Majd jo lesz masodhangszernek. (Majd en is leviszem a poloba es ott hagyom) Meg keszul a Cseh mandola. Ha az kesz lesz es bejon akkor ra 1-2 honapra rendelem azonnal az F5ot tolle. Nalam valoszinuleg ez lesz a vegleges megoldas. (Eastmanben en is nagyon gondolkodtam, gitarom is kinai es nagyn nagyon rendben van.)

Apamnak a Morrisa vol amit 79-80 kornyeken vehetett Munchenben. (Nevesebb zenekarok akkor mar utazhattak abba az iranyba.) Azt elloptak 1993ban amioris kapott a szponzoruktol, az intermuzsikatol, egy Aria csucsmodellt (ammi 93ra mar eleg gaz volt, made in Korea, talan nem is juhar a hata hanem mahagoni, stb.) Hasznalhato, de a jo az nem ilyen.

Szereztem egy masik Morrist kint Amerikaban ami apam 1 honap mulva megkap az 50dik szulinapjara. (Ezt kerem senki ne terjessze olyannak aki vissza mondhatna neki.) Most elsosorban azon jatszom ha olyan helyen vagyoka ahol o nincs :)) Az egy eleg rendes hangszer.

Kihagytam meg valamit?

Ja igen: szerintem a Matyiet vedd meg :)) Ezzel legalabb mindenki jol jar. En is mert tudom hoy jo helyre kerult, Matyi is mert kap erte valami ZSt, meg te is mert tenyleg egy jo hangszert kapsz.

Aztan gyujts ossze valami nagyobb osszeget es vegyel egy tenyleg rendes mandolint. (Eastman 804, Weber Absaroka vagy Beartooth vagy valami jobb USA manufaktura vagy Cseh mester hangszert.) Ilyen szinten nem erdemes kompromisszumokat kotni. Legyen valamid ami mukodik es celnak megfelel. Aztan idovel vegyel egy rendes hangszert. Nincs ertelme fel-rendes hangszerbe fektetni vesziteni rajta egy vagon penzt mert egy ev mulva feljebb akarsz lepni.

Hidd el (s ezt a tobbiek is ala fogjak tamasztani) en ebbe a csapdaba gyakran bele estem.
Előzmény: TheRover (257)