Szia... köszönöm a gondolataidat... felébredtem jó két órája, vergődtem, ideültem, olvaslak... pontosabban olvasom az offline gondolataidat, amik most (pl., is, stb.) elektronból, mozgásból, állapotokból, stb.: anyagból vannak ;-)
Nem biztos, hogy mindenre reagálni tudok, mert ma (is) dolgoznom kell, s még pihennem is kell(ett volna), s mert nem ezért keltem fel, DE fontosnak érzem a gondolataink találkozását.
Írod: "a tudatot (esetleg: a gondolkodást) mozgás generálja" - miért nem elég neked, hogy a tudat önmaga egy bonyolult, összetett mozgás(forma)?
Írod továbbá: "A tudati szinten folyó folyamatok párhuzamosan történnek az anyagi szintű folyamatokkal, mi több, utóbbi elengedhetetlen feltétele az előbbinek - de a kettő ettől még egyáltalán lesz nem ugyanaz."
Miért kellene még valamit hozzávenni? És mit?
Értem én, hogy bonyolult, összetett valamik vagyunk, gondolatainkkal, cselekvéseinkkel, egész lényünkkel együtt, amit elvonatkoztatni akarunk valami módon, hogy önmagunkat megértsük, felfogjuk, s ez a következtetés - mármint hogy a mozgás nem önmaga a tudat - pont ennek kövektezménye, DE nekem nem kell itt továbblépnem: a tudat önmaga az agy, annek belső változásai, mozgása, folyamatok és állapotok összessége.
Épp valami ilyesmi keltett ki kétórai vergődés és gondolatfoszlányok kövekteztében az ágyból: kik-mik vagyunk, mi emberek ...itt kezdtem, de kiemeltem...
...majd folytatom...