kígyószisz Creative Commons License 2005.11.13 0 0 2721

Szia :-)))

Kösz a választ. Most nem reagálnék a T. Mészárosnak írt soraidra, mert neki kéne ezt elmondanod - ha lehet, engem hagyj ki belőle :DDDD -, amúgy nem vagyunk személyes nexusban, hogy velem üzenj (sem Veled, sem ővele).

Ami a privatizációt illeti, ez az a javából, annak ellenére, hogy nem teljes, mégis, a szakmai nyelv így nevezi a "szakmai partner bevonását" egy addig tiszta önkormányzati társaságba, a mai napig így hívják az FVM, az FCSM, a Főgáz "magánosítását" (ha ez a szó jobban tetszik), előbbi kettőnél még most is hasonló a befektetői arány, mint az ÉTV-ben tervezik, irányítási jogok mellett. Ennyit erről - nemcsak a teljes eladás privatizáció.

Ami az üzletrész-hányad nagyságát illeti, nos, módom volt megismerni közelről a kisebbségi jogokat, ezért fenntartom a véleményem, lehet vele "bánni", bár kétségkívül fel kell kötni, s ki kell használni valamennyi, nemcsak jogszabályi lehetőséget. Az a példa, amelyet említesz az elővásárlási jogról, éppen ehhez kapcsolódik - sikerült benne megegyezni, 80 %-os döntést hozni, naccerű :-)) Mondhatnám: na ugye. Ismerem a társasági gyakorlatot, tudom, hogy ez nem könnyű, mégiscsak lehet vele legalább próbálkozni - és nem lesöpörni mindent azzal, hogy az úgysem lehetséges (igaz, ezt nem te tetted, ezekre válaszoltam, kétségkívül leegyszerűsítően).

Tisztában vagyok vele, hogy az ÉTV-ügy nemcsak Érdet érinti :-))) Kaptam már itt is a fejemre, hogy szóba állok a jelen ügyben a tárnokiakkal :-))

Szóval, fenntartom, amit írtam - igaz, kevés az információm, nem tudom-tudhatom, hogy a társaságban Érd milyen heroikus erőfeszítéseket tett - de hogy önmagában a 45 % legyen minden érdekérvényesítés akadálya, amely miatt akár meg sem lehet próbálni, nos, azt nem tudod (vagy az, akivel vitatkoztatam, nem tudja) elhitetni velem.

Előzmény: Dr. Bátorfi Attila (2717)