Pont ezt mondom - az elöbb már el is kezdtem írni, de kitöröltem (néha melózni is kell...). Boróknak, meg a Te fajtádnak (:)) kell eldöntenie, mibe kell belefeccolni, de nem valami idióta állami, félállami mukinak. Abból csak hosszú engedélyezési, meg döntési közigazgatási eljárások lesznek. És biztos, hogy nem adófizetök pénzéböl kell valamiféle üzleti projekteket támogatni (mert nem minden adófizetö örvend, ha rizikóznak a pénzzel.)
Nézd, én az oktatást forszíroznám továbbra is, mert csak a távolabbi jövöben bízhatunk. Egy példa (szerintem): Szakmámból kifolyólag többször akad "összetüzésem" a magyar igazságszolgáltatással (bíróságokkal). Nekem mindig feltünik az alapvetö töketlenkedés, ami ott zajlik. Ez - szerintem - emberi lököttségre (= müveletlenségre) vezethetö vissza. Nem is (talán) szakmailag rossz a pl. bíró. De általános müveltsége (tehát az, hogy tudja, miröl is kell döntenie) sokszor sekélyes. Mivel szakmámat elsösorban Németországban üzöm, látom, hogy ott ilyen téren mi a helyzet, és - azt kell mondjam - sokkal életszerübb döntések születnek. Pedig pl. egy müködö és a gazdasági életet szabályozó jogi keretnek meg kell lenni, de szerintem ez Mo-n csak formálisan van meg. Ezért mondom, általános szemléletváltás, tehát oktatás fonti.
Én annak örülnék, ha egyre többen lennének olyanok mint Te meg "Borok", akik viszik az ország szekerét és nem várnak állami csodát.