cirrocumulus Creative Commons License 2005.11.10 0 0 1195

Voltak azért ők többfelé is az országban, a NOAB füzetében is említik az egyik ilyen koncertjüket! Az a szamaras sztori..., az tök jó, nagyon derültem rajta! Nagyon tetszett az a finom utalás az egyik, 1981-es számukra, amikor Tereh Öcsi valami hasonlót írt: "... éppen Magellán-felhő-i magaslatokban járt a zenekar, amikor..."

Kár, hogy erről a számukról (szintén Lem-novella az alapja) valószínűleg semmi épkézláb felvételük nem maradt, ezért nincs a lemezen, csak szóban emlékeztek meg róla. Én is szívesen meghallgattam volna... :o) Csak egyszer csíptem el koncerten ezt a számot, de arra határozottan emlékszem, hogy nagyon jó zene volt és még kb. 2-3 hónapig fel tudtam idézni magamban a dallamát, de aztán elszállt.

Aztán, amikor 1999-ben megjelent a NOSTRADAMUS CD, és először meghallottam "Az oroszlán birodalma" c. számot, akkor nagyon különös érzés futott át rajtam: nagyon ismerősnek tűnt a dallam! Kutattam-kutattam a fejemben, hogy mi lehet ez, abban teljesen biztos voltam, hogy Solaris zenéről van szó, tőlük ismerős, nem máshonnan.

De sehogyan sem sikerült rájönnöm, így kezdtem arra gondolni, hogy talán épp a Magellán-felhő c. számukról van szó... Levélben meg is kérdeztem ezt Erdész Robitól, de biztos nagy marhaságot kérdezhettem, mert nem válaszolt..., úgyhogy azóta se tudom...

Előzmény: Törölt nick (1194)