Marikoo Creative Commons License 2005.11.09 0 0 1280

Szerintem nem az a baj, hogy sokan ugyeskedni akarnak a tulsullyal, hanem az, hogy erre a legitarsasag nem figyel annyira oda.

Persze, a gep elmegy igyis-ugyis. Mert a suly akkor is suly, ha kifizeted a kulonbseget.

A Gulf Air jol csinalta amikor Indiaba mentem. A gep foleg indiaival volt tele, akik hoztak a 20 kilos kezipoggyaszokat. Ezeket a gep ajtajan belepve az utaskiserok mar le is rakadtak veluk a foldre majd ment minden a poggyaszterbe. Ezekert a csomagokert ugyan nem fizettek ezek az emberek, de tobb esely volt arra, hogy a "kalaptartoban" senki nem pakol a gepemre es kameramra egy jo nehez taskat.

Egyebkent a Gulf Air-en 40 kg-ot lehet vinni ezert is nem ertettem, hogy minek barmit is a gepre vinni.

A sulytullepes szerintem csak a pakolas modszeressegenek kerdese. Mentem mar ugy honapokra kulfoldre munka ugyben (oltony, ingek kotelezo), hogy nem leptem tul a sulyhatart. Ebben magyar konyv is volt, de DVD es VHS nem (csak visszafele:-).  Es azt hozza teszem, hogy foleg Emirates-el repultem ekkor, ahol 20 kg a hatar. Persze, az elso utanom en is rendesen tulleptem a hatart, de miutan rajon az ember, hogy a fele cucc nem is annyira fontos, szpen megtanulja hogy lehet hatekonyan pakolni.