Szia Milanello3!
Szenzációsan jó a példád, mert remekül illusztrálja, mennyire mást vélsz érteni magyarázatomból, mint amit én mondani szándékozom.
Hogy a példádnál maradjunk, mint ahogy egyetlen egy gyümölcs sem a termő fájából van, ugyanúgy én sem állítottam, hogy a tudat, vagy a konkrét gondolat "agyból" van, vagy azzal azonos anyag!
Viszont, ha tovább olvasom a "Tehát mindebből:" alatti 2 bekezdést, akkor azt kell megállapítanom, hogy mégis csak megértetted, (ha nem is egyetértően) ha a gondolat=gondolkozás anyagmivolta nem is tiszta számodra.
Ez a tény nem meglepetés számomra, hiszen Ti "metafizikusok" részben virtuális világban éltek, ahol ugyan minden lehetséges ( de semmi sem valószínű és valószerű!)!
Joggal "vádol" Serenic, Nemocap, hogy abból a prekoncepcióból indulok ki, hogy a világon csak anyag létezik és semmi azonkívül.
Filozófiai szinten ezt lehet csűrni-csavarni, különböző bizonyíthatatlan elméleteket felállítani, tovább fejleszteni, azokban hinni, vagy cáfolni.
A fizika, a természettudomány szintjén nem lehet mégcsak feltételezni sem, hogy létezne egy anyagon felüi, vagy anyagon kívüli valami. Ami természetszerűleg nem is rendelkezhetne anyagi paraméterekkel.
Az agy, tudat és gondolat témára most én is prezentálok egy példát, kissé elvont fokon.
A következő helyiségekkel rendelkezik a 3 főnyi Kovács család: előszoba, konyha, hálószoba, lakószoba, gyerekszoba, fürdőszoba, WC. Ezt egyszóval lakásnak nevezzük.
A család ebben a lakásban lakik, azaz a helyiségekben, azok rendeltetésszerű használatával, mindennapi anyagi, kultúrális és egyéb szükségletüket elégítik ki. Ami természetesen mozgással jár. A lakás egy családiház része, amihez még egy kis kert is tartozik.
Milanello3 most figyelj, mert ez egy soha visszanemtérő alkalom:
A ház = agy, a lakás = tudat, a család élete (mozgása) = gondolkodás (konkrét gondolatok).
"bizonyítás: ha az alma a fa része, akkor valahol maga is almafából van; és ha az almaíz annak az almának a része, ami fa, akkor valahol maga is fából kell, hogy legyen"
Ha a lakás a házban van, akkor nem jelenti azt, hogy a lakás házból (hanem házban!) van.
A család élete (mozgása) a lakásban (egyidejűleg a házban) játszódik és nem házból áll (van)!
Mára elégedj meg ennyivel! Üdv.