Szerintem működik, amíg szopik, addig (extrém esetet leszámítva) tej is van. Pluszban ugye az anyatej jó része szoptatás közben termelődik. De mondom, én szerencsés voltam, rendesen beállt a kereslet-kínálat. Evés ügyben annyival könnyebb volt, hogy minden főzeléket elfogadott kezdettől. Sárgarépát amúgy nem próbáltad? Vagy a natúr tököt? De amúgy igaza van a kölöknek, jó is az a sütőtök.
Viszont visszakerestem a másfélévesem "étlapját". Rosszul emlékeztem, ezek szerint akkor már átlagban csak 2x szopott. (vagy szépítettem a topikon, majd kérek családi kontrollt):
"Bálint 18 hónapos lesz napokon belül, és íme az ő napi étlapja. Bár rosszul evő babák szüleinek igazság szerint nem ajánlott:
reggel 5-6 között szopi.
8-9 között reggeli: müzli gyümivel, vagy kis szendvicskék: sajt, felvágott, paradicsom stb.) Tea vagy valamilyen tejes ital (utóbbi szigorúan hidegen). + amit mi eszünk, abból nasi.
12 ebéd: főzelék, ha kevés, akkor joghurt v. gyümi. Víz.
15-16 körül (ébredéstől ill. éhségtől függ) uzsonna: gyümölcs, joghurt, néha babapiskóta, sütike. Illetve bármi kaja, amit elfelejtettünk elrakni. + gyümölcslé.
18,30 vacsi: szendvics, vagy tejpép, vagy tejbegríz. Néha főzelék, de az egyre ritkább. Tej.
8 körül esti szopi.
No, ami nincs benne, hogy a gyermek rendszeresen megy ki ölelgetni a hűtőszekrényt, és néha-néha megkönyörülünk rajta napközben is. + bárki eszik, ő is beáll a sorba, otthon, játszón egyaránt.
Mindenesetre egyelőre ledolgozza, egyre kevesebb a hurka rajta. :-)
Szóval ő gyakorlatilag mindenevő, de nem aggódom, hogy így marad, mert ilyen volt a bátyja is, aztán 3 évesen egyik napról a másikra leszokott az evésről. :-("