Rodostó Creative Commons License 2005.11.07 0 0 1867

Kedves Rovó!

Bocs, hogy most nem válaszolok részletesen, mindjárt kiég a szemem a monitortól. Ha felszínesen olvastam el valamit, megkövetlek, bár mentségemre legyen mondva, nem bírálatnak szántam (pl. a tízezer évet).

A következő két pont, amit leveledben írsz már nehezebb ügy: lehet, hogy a székelyek azt az írást használták, ami a közelkeleti írás "öregapja", de nem biztos, hogy ők találták fel. Ezt értettem az alatt, hogy a kultúrális hatás és a leszármazás össze van keverve. Félre ne érts, én elfogadom, ha tévedek, csak sajnos számomra tényleg mindegy, hogy kik találták ki az írást. Ha Rákóczi egy afrikai állam igazságos szabdságharcának vezetője lett volna, pont úgy lelkesednék érte, mint így.

Nem tudom, hogy finnugorok voltak-e, ahogy azt se, hogy voltak-e türkök. Igen kevés a római, kínai civilizációkon kívüli kultúrákra vonatkozó korabeli forrás, és nagyon megbízhatatlan.

Összegzésül: eszem ágában sincs azt mondani, hogy Neked nincs igazad. Én a történelemben és a magyarság történetében mást tartok fontosnak: ki, hol, mennyiben járult hozzá ahhoz, hogy az emberek élete a béke, a zsarnokság megszüntetése és a tudás megbecsülése köré épüljön. Ebben az írásnak is van szerepe.

Üdvözlettel

Katona László

Előzmény: provó (1862)