otterlo Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2513

folyt.:

dr. Döcsakovszky Béla (MSZP Frakció): "... Hát most örülhetünk! Az élet kegyetlen, és más ilyen kis megjegyzések hangzanak el ott a képviselő úrék részéről. Ez nagyon tisztességes dolog, … örülök neki! Most mindazonáltal azt kérem, hogy aki a … eredeti indítvánnyal egyetért, az szíveskedjék igennel szavazni! … (Kádár Kenese valamit közbeszól, ami arra utalhat, hogy nem lehet az eredetiről szavazni, hiszen elfogadásra került a módosító indítvány!) … Hát a módosítottal módosított eredeti, Kenese! … Egyértelmű! Tehát aki egyetért a … az eredeti javaslattal, az igennel szíveskedjék szavazni! …

(Nagy zavar és zsivaj a teremben a körül, hogy most akkor miről is szól a szavazás? Az eredetiről, vagy a módosító indítvánnyal kiegészített eredetiről? Egyesek szünet elrendelését kérik, a helyzet tisztázására.)

dr. Döcsakovszky Béla (MSZP Frakció): „Nem adok szünetet Képviselő Úr! Szavazunk! Nincs szünet! … Nincs joga senkinek! Én vezetem az ülést! Én vezetem az ülést, és szavazást rendelek el! S kérem, hogy aki egyetért az igennel szíveskedjék szavazni! … (valamit közbeszól a Jegyző …) … Jó, hát induljon a név szerinti.

És elindul a név szerinti szavazás. Az eredménye:

·        13 igen: Baráth Ferenc (MSZP), Csibrák Csaba (MSZP), dr. Csőzik László (SZDSZ), Dombai Tamás, (MSZP), dr. Döcsakovszky Béla (MSZP), Kovács Péter (SZDSZ), Miskolczi Katalin (MSZP), Nagy Kálmán (MSZP), Pataki János (független), Szalóki Sándor (MSZP), Tímár Istvánné (MSZP), Való Viktor (MSZP), Varga László (MSZP);

·        11 nem: Bércesi Tibor (Civil Frakció), Donkóné Simon Judit (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció), Falusi Ferenc (Civil Frakció), Jakab Béla (Civil Frakció), Kádár Kenese (Civil Frakció), Kéri Mihály (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció), Kocsis Béla (MIÉP), Mórás Zsolt (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció), Szabó Béla  (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció), T. Mészáros András (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció), Ujhelyiné Antal Ibolya (Civil Frakció);

·        1 tartózkodás: Patkóné Séra Ilona (SZDSZ).

dr. Döcsakovszky Béla (MSZP Frakció): „13 igen, 11 nem és 1 tartózkodás esett. Minősített többség szükséges, nincs meg a szavazás. Tisztelt Képviselőtársaim, ezért kinek-kinek viselni kell a politikai felelősséget! Én is azt teszem. Köszönöm szépen!" (ezzel véget is vetett a rendkívüli ülésnek és távozott)

Előzmény: otterlo (2512)