Törölt nick
2005.11.06
|
|
0 0
605
|
Akkor szokott érdekelni a lexikon, ha vmi olyasminek akarok utánanézni, amit nem tanultam az iskolában, vagy nem emléxem rá pontosan. Végig ötös voltam töriből, dícsérettel érettségiztem belőle, utána felvételiztem (felvettek), úgyhogy ilyen alapvető témában, mint a kommunizmus definíciója nyugodt szívvel állok ki vitára mindenféle lexikon nélkül. Benne van a hardveremben az infó.:))
Egyébként sem szoktam olyasmiről vitatkozni, amiről nincs megfelelő tárgyi ismeretem. Tanulj tőlem ebben a tekintetben is."Egy földmívelő Tamás nevű kis fiával kiment a szántóföldre, hogy megnézze, ha vajon a búza érik-e már. "Nézd csak atyám," mondá a tapasztalatlan gyermek, "mily magasan tartja néhány kalász a fejét; ezek lehetnek a nemesebbek; a többiek, melyek oly nagyon meghajolnak előttük, bizonyára silányabbak." Az atya leszedett néhány kalászt és mondá: "Esztelen gyermek, nézz csak ide, ez a kalász itt, mely oly kevélyen nyúlt magasra, csupa por és üres; ez pedig, mely oly szerényen meghajolt, telve van a legszebb maggal." Minden búzakalász büszkén emelődik az égnek. Míg üres, és ha megért, földre konyítja fejét, Kérkedik éretlen kincsével az iskola-gyermek, Míg a teljes eszű bölcs - megalázza magát.Na ennyit a "hardveredről". |
Előzmény: Törölt nick (481)
|
|