Szia Gábor!
Roland VK7 van most épp eladó Miskolcon.
Viscount DB3 érintetlen, gyáriúj, nálam, Bp. 1250EU. Ennyi volt a Musik Produktiv ára is.
Ezenkívül egy cimborának Voce V5+~220, meg nekem egy ORLA DE49 modulom ~65.
Mindegyik kompromisszum természetesen, mint a tarifacsomagok, attól függ, kinek mi a fontosabb.
VK7: 1996-2002. Kemény, vastag, dinamikus, kicsit fülledt hangzás sok effekttel, embertelenül vad torzítókkal. Deep Purple Made In Japan 1/1. Nagyon jók az egyéb szintihangjai is, ezért koncertre nem is használtam más zajforrást. A műlezlijét nem szerettem, ámbár nagyon sokoldalú. A beépített lezlialjzata kis utólagos módosítással király. (pár IC, drótozás...) A vibrátója mindhárom manuált nyakon önti és nehezen, csak programozásal választható ki a fajtája.
Programozás, hozzárendelések, midi terén a legkezesebb, legsokoldalúbb. A billentyűzete a súlyozás ellenére nem az igazi. Kicsit lassú fehérek, keskeny, magas feketék. Az egyik legjobb és nem drága klón. VK8-at viszont ne!
DB3: 2002-> Tiszta, vastag, erős hang. Finomabb zenékhez. Csak egyfajta torzítója van, de az viszont nagyon szép csöves, grízes hangzás. A műlezlije is nagyon jó, pedig alig van állítási lehetőség benne. Kevesebb szolgáltatása van, pl. az alsó manuálra és lábbasszra nem hat a drawbar, oda csak 5+2 preset választható ki. Viszont manuálonként szelektív a vibrátója és fedézetről válogatható! Midiben, programhelyekben is szűkebb, de attól függ, mire kell. Billentyűzete ellenben a kíváló, autentikus Fatar waterfallos. Ugyanez a motor dolgozik a fullextrás DB5-ben is, tehát nálam bármikor kipróbálható.
Üdv, Zsolt