Szóval sok mindenben nem tudok tanácsot adni, mert gyakran járok ugyan a szigetekre, de ezek mejdnem mind üzleti utak és keveset kirándulok (de szeretnék)
1. A rendőr 200 Peso-ra büntetett 1 nap kétszer is, de persze számlát nem adott. Azért kérdezd meg az autókölcsönzőt, hogy mi a véleménye a color coding-ról. Az ár, amit adott a Corollara az jó, én viszont az útlevelemet nem adnám oda, bármi mást igen. Bár a sok év alatt amióta odajárok még soha senki nem kérte az útlevelet a repülőtéren kivül.
2. Amennyit lehet autópályán kell menni, mivel az egyéb utakon rengetek tricikli, motor, lassú jármű jár, sok a gyerek és az iskola, stb. ugyanakkor nem nagyon balesetveszélyes mert nem mennek gyorsan (azért mert nem is lehet), viszont radar csak az autópályán van. Ha mégis a mellékúton mész javaslom az éjszakát, bár akkor meg nem lehet semmit látni és van néhány kivilágitatlan tricikli. Egyébként az 5 napba igy is úgy is belefér a program.
3. 35,5-36,5 Peso
4.Szerintem a legjobb Manilaban megvenni a helyi járatú jegyet a PAL-nál, az utazási irodák csak mind kereskedni akarnak az emberen, Cebu Pacifickal és más egyébbel még nem utaztam.
5.Coronról nem sok információm van de általábna tudom, hogy eddig bárhol jártam szállást (elfogadható minőségben és relative olcsón) mindig lehetett találni. A LP információi többnyire megbizhatóak és úgy gondolom, hogy mivel Coron hires búvár hely a kicsit drága szállodák sem nagyon extra minőségűek és helyben biztosan könnyű lesz szállást találni még ha először 1 éjszakát el is kell tölteni egy nem éppen szimpatikus helyen.
Subic bay-ben is vannak roncsok azt hiszem még spanyol hajók is (fenntartással kezelni ezt az infot, ugyanis én nem búvárkodok), ott ismerek 1 wreck diving centert Baretto és Subic között.
Irj mailt ha még valami másban tudok segiteni