Akkor írom a kérdésemet:
1. Kb mennyire bűntet a rendőr, ha az én rendszámom nem közlekedhet? Erről persze az autókölcsönző semmit nem írt. Annyit közöltek, hogy az útlevelem természetesen náluk marad (üzletpolitikára hivatkozva), amire én megkérdeztem, hogy ugyan mivel is igazoljam magam, ha a rendőr kéri, amire azt válaszolták, hogy úgyis meg lesz nálam a telefonszámuk, így ilyen esetben hívjam őket, de egyébként nem lesz a rendőrséggel problémám, mert az autó minden papírja rendben lesz.
2. Az autópályadíj tényleg nem semmi. Gondolkodtam az útvonalon: a célunk ugye Manilából Banuae majd vissza. Manilában 1 napot sem fogunk tölteni, és Észak Luzonra 5 napunk lesz. Arra gondoltam, hogy milyen lenne nem az autópályán menni hanem Lingayen - Bontoc felé venni az irányt és esetleg az autópályán csak visszajönni. Így 5 nap alatt kellemesen be lehetne járni ezt a régiót is (hundred wasser, ha érdemes). Vagy szerinted belefér 5 napba autóval Banuae és Taal Volcano?
3. Mennyi most 1 liter 95ös benzin?
4. Szerinted mennyire érdemes előre foglalni repjegyet helyközi járatokra: Manila-Puerto P, El Nido - Busuanga, Busuanga - Manila? Olcsóbb ha előre foglalom, vagy elég a helyszínen jegyet venni?
Mivel az utolsó 6 napot Busuangán szeretnénk roncsmerüléssel tölteni gondoltam előre lefoglalom ott a szállást valam pöpec helyen, de...
...a szállások nagy része nem rendelkezik internetkapcsolattal, ill. a megadott címek nem működnek, így mindig azt a 7-8 helyet találom csak meg ami valamilyen szempontból nem felel meg nekünk(többnyire árfekvés), de van internetes elérése. Nemrég találtam egy olyan helyet /seadiveresort/ ami árban és minőségben is megfelelt volna, de egyik napról a másikra szószerint eltűnt a netről. A megadott 3 telefonszám (amit korábban felírtam) közül csak 1 működik, és azon is csak egy Filippinó csaj jelentkezik, aki amint megszólalok angolul leteszi a telefont.
A kérdés tehát, hogy van esetleg valami szállásjavaslatod Busuangán (lehetőleg Coronban), ami mondjuk nem drágább mint 40 USD / 2 fő / éj? Már ezt is sokallom őszintén szólva, így az egyetlen alternatíva az lesz, hogy amikor megérkezünk keresek szállást, ami ugye az utazásunk többi részén is történik. Az LP is ír 1-2 helyet, ahol viszonylag kedvezően meglehet szálni, de ezek nem mindegyike szimpi (kokosnuss) a többi meg kicsit drága.
Előre is köszi válaszodat