Az adobo hagymás - fokhagymás - szójaszószos párolt étel lehet manok, baboy, pusit, stb.
A dinoguan az vér hússal, a vérböl készül a szósz, nem rossz, de az ízesítése nem a legjobb, bár ha magadnak fözöd lehet rajta változtatni. Én mindenböl a baboy-t szeretem (disznó).
Egyébként a kaják nem rosszak, az én kedvencem a lechon (sült malac) és a sinigang na hipon (ez savanyú leves shrimp-böl).
Az autóbérléssel vigyázni, mert Manilában color coding van, ez nem is igazán color, hanem szám, levegöszennyezési okokból nem lehet bizonyos napokon meghatározott számmal kezdödö rendszámokkal nem lehet menni, illetve a rendör megbüntet, azt hiszem szerdán a 4-5 volt, de nem vagyok benne biztos, ha valakit érdekel pontosan megkérdezem.
Az említett 3-3/4 órás Olongapo átlagos volt, nekem sokszor 4-5 órát is elvesz az út többnyire csütörtökön és pénteken, a NLE tényleg elég drága (a helyiek North Luzon Expensive way-nek hivják) a teljes hosszán van vagy 3-400 Peso is én mindig San Fernando-ig megyek az 250 körül van és két részletben kell fizetni. Egyébéknt meg elég lassú, mindenki a belsö sávban akar menni.
A feleségem olongapo-i, évente 4-5-ször utazunk a szigetekre, ha valamilyen gyakorlati kérdésetek van irjatok.