Seki Waker
2005.11.02
|
|
0 0
19
|
Én ezt másképpen látom. Szerintem valódi tartalom nélkül már most sem megy. Ugyanakkor a show is mindig fontos része lesz a politikának, és ezzel önmagában nincs is semmi baj. Abban viszont nem hiszek, hogy Orbánék képesek lennének egy egészen új atrakcióval előrukkolni. Éppen ezért én sokkal jobban tartok attól, hogy valamilyik nagyon okos kampányguru a szocikkal is elhiteti: elég a jobb a show-ra koncentrálni, a buta népség ugysem érti a cizellált politikai üzeneteket.
Van ugyanis itt még valami. A jó politikai műsor szinte szükségszerűen negatív kampányt jelent. A közönség szereti a boxot és a szumot, a négypárevezősök versenye viszont rétegműsor (kivéve az olimpiát). Ha azonban valamennyire is kötödik valaki egy politikai formációhoz, és erről azt mondják neki mások, hogy tulajdonképpen anybaszó rablók és hazaárulók gyülekezetével szimpatizál, akkor az a legeslegritkább reakció, hogy belátjuk, az illetőknek igaza van, és innentől kezdve őket szeretjük. Az ilyen pocskondiázások ugyanis kognitiv disszonanciát generálnak, amit sokkal egyszerübb a pocskondiázók ázsiójának a csökkentésével redukálni, mint bárhogy másképpen. Szóval a negatív kampány megerősíti ugyan a saját tábor hitét, elszántságát, de az ellenoldalét is, a belgákról meg javarészt lepereg + a normális embereknek sokkal rosszabb a véleményük a handabandázó radikálisokról, mint az ország ügyeivel törödő államférfiakról. |
Előzmény: syllus (15)
|
|