sz33 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 394

Kedves Nemocap!

"Nos, annyit még megkérdeznék : ha a neurologia, mint tudomány "megfejtette" az érzelmet, akkor hogy hogy nem tudja reprodukálni?"

Ha kérdezel, válaszolok.

Az agykutatók célja az agy (köztük az érzelem) mechanizmusának és az ott végbemenő anyagi (elektromos és kémiai) folyamatok megismerése. A megismerését (megfejtését) pl. az érzelmeknek arra lehet felhasználni, hogy az illetékes vegyületet (hormont) mesterségesen bejuttatják a szervezetbe és ezáltal befolyásolják az érzelmeket. Például: antidepresszíva.

"Miért nincsenek "érző " számitógépek ? "

"( Az én véleményem szerint azért, mert a megfejtés nem tökéletes......"

Azért nincsenek érző számítógépek, mert (még 100%-os megfejtés esetén is)

1. mint olyant nem lehet készíteni,

2. ha lehetne is, nincsen szükség rá

3. értelmetlenség

"....... További véleményem, hogy soha nem lesznek öntudatra ébredt gépek, sem pedig vidám vagy szomorúak..)"

Itt még ki is egészítem, amit írtál. Nemcsak öntudatos és érzelemmel rendelkező gép, hanem egy gondolkodó gép is utópia. Az agy működésének mesterséges (technikai) utánzására néhány ezer évre még szükség lehet.

".........de létezését néha - felismerések, megérzések, megmagyarázhatatlan "véletlenek "formájában - átéli.

Úgy gondolom, hogy ez alól Te sem vagy kivétel."

Természetesen, de minden esetben elkerültem mindenféle misztikus magyarázatot, hanem racionális okot kerestem a jelenségre. Vagy találtam, vagy nem. De ha nem tudom megtalálni a racionális anyagi szinten valaminek az okát, nem jelenti azt, hogy nincs.

Az előző hsz-odból:

"Sok könyv is foglalkozik vele." ( reinkarnációval kapcsolatban)

Gondolod, hogy súlyos érv valami mellett, hogy hány könyv foglalkozik vele??