Eppen Greencardsot hallgatok. Volt oket szerencsem latni eloben Szeptember kozepen, s nagyon nagon bejott. Nem osszehasonlithatoak az albumon hozott onmagukkal, de ezt utolag vettem csak eszre (a koncerten vettem meg a CDjuket)
STMSel beszelgettem erol es o annyival elintezte hogy latszik hogy a Pat Flynnre van kihegyezve a dolog de ez nekem valahogy nem igy jott at. Ez foleg azert mert a Pat Flynn csak a studio muzsikusuk aki nem tagja a zenekarnak. Annyira nem hogy nem is o jatszott veluk a koncerten hanem egy Robbie Gjersoe nevezetu tag aki igencsak toltelekzenesznek jott le nekem. Ugyes, de felejtheto (foleg egy bluegrass fesztivalon). Persze aki gitaros az lehet hogy automatikusan azt hallja hogy a gitarosra van kihegyezve a dolog. KEdvem lenne elo turni a masodik CDjuket hogy megnezzem ki jatszik rajta. A websiteon egy koncert kep sincs Pat Flynnel, de ugy nez ki sok trios koncertjuk van es ha van gitaros az eleg cserelheto. (Azt is tudjuk hogy gitarosok nincsenek hozzaszokva hogy nem roluk szol a muzsika... :))
Szoval ez a mandolinos nagyon ott van. 2 szam utan oda is szoltam haveromnak (aki hasonlo zeneket hallgat mint en) hogy nem-e emlekeztet valakire a jateka :)) Nem kerdezett vissza hogy kire gondolok. Meg rohogtunk hogy valyon ismerik-e egymast. Bar a stilusjegyek egyertelmuen egyedi mind nala mind a Thielenel, az egyertelmu hogy mindket jatekos bolod es nagyon... Tovabba mindketten lagy fogasu (inkabb sebessegre kihegyezett alacsony hurfekvessel jatszik mint hangero, rofoges, ritmus, jo magas hurokkal, stb.
Eremes oda figyelni erre a mandolinos sracra is. (Erre a fesztivalra ahol lattam oket 97 ota jarok egy nagyobb megszakitassal. Eddig 2 emberre mondtam hogy ennek megjegyzem a nevet, s jobb ha oda figyelek ra. Az elso a Cody Kilby volt aki 97ben 16 evesen masodik es 98ban elso lett a flatpicking bajnoksagon. Azota a Ricky Skaggs es Kentucky Thunder gitarosa :) A masik az meg a Tommy Emmanuel volt...
Szerintem ezt a faszit is erdemes figyelni a jovoben. (S ez vegre egy mandolinos.) A lemezeiket meg melegen ajanlom minden mukedvelonek.