sz33 Creative Commons License 2005.11.01 0 0 392

Kedves Nemocap!

Megint olyannal vádolsz, amit nem írtam. Seholsem találsz olyan mondatot tőlem, hogy kétségbe vonnám a Te, vagy akárki állítását. Persze, hogy jártál parázson, meg egy "reinkarnációs utaztatáson"! Én nem is azt vontam kétségbe, hanem a következtetésed "helyességét"! Ez két különpár csizma.

"Azt, hogy másként vélekedem a szellemről és lélelekről, szerepükről, még nem biztos , hogy abszolut marhaság. "

Mivel az érzelem a neurológia tudományában megfejtett és ismert dolog, aki ezt figyelmen kívül hagyva valami "lélektárházról" beszél (ír), abból csak sületlenség jön ki. (hogy ne marhaságot írjak).

"Biztos hallotál már olyanról, hogy a régi filmvetitéseknél kisérletképpen egy egy filmkockába más információtartalmú anyagot helyeztek ( az érzékszerv határa a 16 kocka / sec )- a legismertebb a vizes pohár. A néző szomjas lett...

Szóval szerinted nem hat a tudatra, vagy az agyra a röntgensugárzás, ibolyántúli, vagy a hang hallható tartományán kivűli zaj ?

Viccelsz ?"

Én nem ,de Te igen, ha egy amerikai "COLUMBO" filmsorozat gagját komolyan veszed. Én ezt a filmet az utolsó 30 évben kétszer láttam (tehát nem mendemondából tudom). A filmvetítések sebessége 25 képkocka mp-ekként, és bár az agy fel tudná dolgozni gyorsabban, de a szemidegek "tehetetlensége" és az információ- terjedés sebesség lehetetlenné teszi az 1/25 mp alatti kép agyba történő "bevitelét". Ilyesmi csak a filmírók fantáziájában működik!

A 2./ alatti mondatom tényleg pontatlan, mert az agy nem való oda.

Helyesen:2./ Az érzékszervek határain kívül eső információk nem érkeznek be a tudatba. Sem mint információ, sem más formában!"

Én ismeret alatt mindenki által észlelhető, összehasonlítható, ellenőrizhető, reprodukálható, esetleg kiszámítható jelenségre gondolok.