Szia gerwine!
Röviden a lakáskereső tapasztalataimról: Először (vagy 2 éve) az AL-be botlottam, mivel nagy cég, sok reklámmal, no meg nap mint nap a Röppentyűn járok. Nekem az első személyes egyeztetés után kialakult a benyomásom, hogy NEM. Ez egy tömegépítő cég, úgy "hazudnak" ahogy tanulták. Ebben profik. A fórumok csak igazolták az első megérzésem.
Másodsorban a Prémium Ingatlan Alfa és Béta házát tanulmányoztam. Ezek még az AL-t is űberelték kóklerságban. Részleteket hely hiányában itt nem írok.
A Central Parkban lakom jelenleg albérletben, így ezt a projektet is jól ismerem. Továbbá bejártam a környéket és ahol üres telek van vagy bontás ott informálódom (pl Földhivatal, Önkormányzat építési osztály) a helyzetről. Eképesztő, hogy a XIII-nak ezen a részén mennyi építkezést terveznek (vagy kezdenek). Még vagy 6 projektet tanulmányoztam részletesen. Mostanában ez lett a hobbim :-))
Így találtam a Velarbau-ra is. Nekem tetszik a helyválasztás, bár vannak előnyök-hátrányok. A webjük nem friss, de személyesen sok hasznos infót kaptam.
Röviden a lényeg:
Beruházó a Velarinvest Kft.
Projekt finanszírozó a HVB (a hitelkeret jóváhagyásáról nincs infóm)
Projekt kezdés november 2. előszerződés tervezet szerint várható befejezés 2007 febr.27. Kötbérmentes csúszás max 30 nap.
Mélyépítési kivitelező a Strabag Rt.
Szerkezetépítő a PROPSZT Kft.
Árak 270e-től 320-ig. Mélygarázs 1,8M. Tároló 135e Ft /nm
Ha 2006-ban csökken az ÁFA akkor azzal csökkentik a fenti bruttó árakat.
Október végén adták be a szomszéd épületek lemondó nyilatkozatait az Önkormányzatnak (IV kerület, mert a XIII-é volt a telek, és egy kis része még mindig a XIII-é), így napok kérédése a jogerőre emelkedés.
Van tőlük előszerződés tervezetem, szereztem tulajdoni lapot és térképmásolatot és most a műszaki mellékletre és a társasházi alapító okiratra várok. Jövő hétre ígérték. Kíváncsi leszek.
Végül visszatérve a Röppenytű tájolású Fókusz lakásokra. Elképesztően zajos az a kereszteződés. Udvari (NY) tájolású már nincs?