Sarkany Creative Commons License 2005.10.30 0 0 2815

Valakik az elmúlt napokban, valószínűleg az éj leple alatt, telerondították a város több pontján a villanoszlopokat B3 méretű plakátokkal. A plakát alapszíne fehér, és kb. 30 cm átmérőjű narancssárga körbe írt szövegeket tartalmaz.

Olvashatjuk, hogy:
- Vannak jó dolgok, amiket folytatnunk kell!
- Vannak rossz dolgok, amiket meg kell szüntetni!
- Vannak hibák, melyeket nem akarunk mégegyszer elkövetni!

Első ránézésre, a narancssárga kör okán, a Fideszt gyanusítottam a plakátok kiragasztásával, de a szövegek gondos tanulmányozása után elhessegettem magamtól ezt a gondolatot.

Aszongya, vannak jó dolgok...
Az elmúlt három és fél év parlamenti retorikája alapján jó dolgok nem léteztek a Fidesz szerint. Csak rossz dolgok voltak és vannak, úgymint: töpörödés, létbizonytalanság, munkanélküliség, bankárok és kommunisták, stb.

A második helyen idézett szöveg akár a Fidesztől is származhatna, de miután elolvastam a harmadik feliratot is, végleg sutba hajítottam ezt a gyanusítást.

Méghogy vannak hibák, amiket nem akarunk mégegyszer elkövetni?!
Na, ez biztos nem Fidesz műve! Ilyen beismerő vallomás Fideszes politikus száját még egyetlen egyszer sem hangyta el. A Fidesz bármit is mond vagy tesz, az egyszerűen tökéletes és punktum!

Megválaszolatlan maradt tehát számomra a kérdés: Kik csúfították össze a várost ezekkel a förtelmekkel?

Tudja valaki a választ?

Előzmény: makopa (2794)