névtelen: Ezer éve nem hallottam rólad..:o)
Szia! Egy kicsit elvagyok havazva munkával.
saab1: Annak az 1-2 főnek is kell valamivel - adott esetben vonattal - utazni.
Igen, kell utaznia, de nem feltétlenül vonattal.
BUKKZSERC: Én látok csúcsidőben fővonalon 7 kocsis vonatot mászkálni 10 emberrel. Személyvonat.
Van ilyen. Még akár egy optimális rendszerben is. Az pedig sok esetben nem megoldható, hogy a mv. és a vjv. átszálljon egy kisebb (adott esetben) Bz-s szerelvényre, hogy 1-2 fordulóüt azzal teljesítsen, mert vannak olyan normaidők, amiket be kell tartani a munkavállalalók felé. Pl. Villanygép lezárása, Bz felnyitása, majd annak lezárása (előtte-utána gázolajszint rögzítése stb.), utána nagy inga felnyitása (vezérlőkocsi lepróbálása stb.stb.). Vjv-nak az új szerelvény felvétele, megfékezettség kiszámolása stb.stb. Ami adott esetben nem fér bele időben. (vagy a Bz-n levő embereknek a Mt., Ksz és HElyei függelék szerint járó munkaközi szüneteket ki kell adni, és azért áll -látszólag- értelmetlenül egy állomáson.)
Lényeg: a mellékvonali tehervonati pályahasználati díj olcsóbb.
Már nagyon sokszor megpróbáltam elmagyarázni: jelenleg még a PHD nem feltétlenül a valós költségeket mutatja, csak az összkiszámlázázott összeg megegyezik (jó esetben) az összköltséggel.