Aerob mozgás: na igen. most egyik sem fog működni, bicaj+úszás rendszeresen tuti nem megy, futni pedig nyáron próbáltam, önszántamból még egyszer (egy jó ideig) nem :)Akkor legalább sétálj, amennyit bírsz. :)
Tényleg, két gyakorlat között mennyi szünetet érdemes tartani?Kisebb súlynál 30-60mp.
Ha nagy a súly, akkor ez az idő felmehet akár 2-3 percre is, hogy a központi idegrendszer regenerálódni tudjon.
Jövő héttől téli szünetig ez lesz akkor a program, és gondolom ez alatt az idő alatt hozzá lehet szokni az edzéshez olyan szinten, hogy teljesen megszűnjön a hátráltató izomláz (pl. ha a hasizmomat szétedzem, egy csomó más gyakorlatra is képtelen leszek)Csinálj olyat heti háromszor, hogy pl.
- guggolás 3x8 (comb)
- álló vádli 3x15 (vádli)
- fekvenyomás 3x8 (mell)
- csigás lehúzás nyak mögé 3x8 (hát)
- oldalemelés 3x8 (váll)
- álló bicepsz franciarúddal 3x8 (bicepsz)
- tricepsznyújtás nyak mögött 3x8 (tricepsz)
- a végén opcionálisan hasprés
Ha a végén nem bírják a lábaid az állást az oldalemelésnél/álló bicepsznél, akkor az oldalemelés mehet ülve, a bicepsz meg ülő Scott-padon.
Az erősítéssel egyébként az is célom, hogy akármilyen sport vagy harcművészet erőnléti részét mindenféle gond nélkül bírjam.Az én célom, hogy funkcionálisan a lehető leghatékonyabb testet építsem magamnak. A harcművészetek is érdekelnek, szerintem kipróbálok majd valamit. Talán az aikidot, az nagyon szimpi. :)
Bill Pearl edzéstervét olvasgattam (a bajnoki forma 20 hónap alatt-ot), örülnék, ha leírnád róla a véleményedet (persze csak ha nem probléma). Nekem tetszik.Fogalmam sincs, hogy az mit tartalmaz.
Jelenleg szerintem csináld kb. azt, amit írtam. Utána próbálgathatod, hogy mi a legjobb neked.
Jó edzést! :)