Törölt nick Creative Commons License 2005.10.29 0 0 2303

Az egész gyerekellopásosdi hibájánál én arra gondoltam, hogy kamaszként, felnőttként lenne K.H., és akkor nyugodtan leellenőrizhetné, hogy a B.G. miket tett a családjával, csak hogy őt megkaparintsa.

Az igazi bakit én nem is abban látom, hogyha a B.G. szenyózik az Atreidesekkel, akkor a kis K.H. majd bosszúszomjas lesz. Szvsz ha a Testvériség a fejére áll, akkor sem tudtak volna egy házi, nekik engedelmeskedő K.H.-t összehozni. Előfordult már olyan az irodalomban, hogy egy messiás önként és dalolva szolgált volna valakit? A K.H. erősebb, mint a legnagyobb T.Anyák, mert ő olyan helyre is el tud jutni, amely a nőknek veszélyes. Eljönne az az idő, amikor úgy gondolja, hogy ők már kevesek neki. És miért helyezzen önmaga elé nála alacsonybb rendűeket?

Kiindulhatunk olyan példákból is, amikor a B.G. kora gyeremekkortól kezdve nevelt egy lányt. Vegyük Irulant és Jessicát. Mindkettő hűséges volt. Jessica nekem erősebb jellemnek tűnik a könyvekből, és mellesleg klasszisokkal jobb "boszorkány", mint a hercegnő. Irulan befolyásolhatóbb, hiúbb, ezért is lehetett a Paullal kötött házassága alatt végig beépített ember. De idővel mindkét nő úgy otthagyta a Testvériséget, hogy azóta porzik az út, amelyen elviharzottak. :-) Igaz, Jessica aztán visszatért, de elég hosszú volt az a független időszak. Irulan pedig ha egyszer elszánta magát, akkor már maradt is azon az oldalon, amelyet választott.

Nos, minden bizonnyal voltak még renegátok rajtuk kívül is. Szvsz senkinél sem garantálható a legalaposabb nevelés mellett sem, hogy B.G-szolga lesz.

(De ha B.G. lennék, lehet, hogy továbbra is kötném az ebet a karóhoz: miszerint szülessen csak egy Atreides-Harkonnen gyerek, vegyük magunkhoz, aztán hajrá.)

Előzmény: Dr.W.Gy. (2299)