Threepwood Creative Commons License 2005.10.29 0 0 103

Aerob mozgás: na igen. most egyik sem fog működni, bicaj+úszás rendszeresen tuti nem megy, futni pedig nyáron próbáltam, önszántamból még egyszer (egy jó ideig) nem :)

"Én edzés közben általában ki szoktam zárni az embereket a figyelmemből, megpróbálok csak a gyakorlatra koncentrálni. Szériák közti pihenésnél persze elnézelődök én is. (Főleg ha van egy-két csinos nőnemű egyed is a teremben. :))"

Én szériák közben a következő szériákra koncentrálok. ;) két gyakorlat között viszont túl sok szünetet tartok és túl sokat nézelődöm.

Tényleg, két gyakorlat között mennyi szünetet érdemes tartani?

"Én a lehető legnagyobb intenzitással szoktam edzeni, a széria végén remegek az erőfeszítéstől és fújtatok, mint egy csataló. Szerintem kérd ki egy szakember véleményét, hogy meddig mehetsz fel a súlyokkal, mert még 5-6 évig növésben vagy. Nehogy valami testi problémád legyen ebből."

Oké, ez jó ötlet.

Hasprést ki fogom próbálni.

"Kezdésnek úgy 4-6 hétig érdemes teljes test edzéseket csinálni heti három alkalommal. Minden izomcsoportot mozgass meg legalább egy gyakorlattal. Utána lehet szétbontani a hetet külön izomcsoportokra. (hát-kar, mell-váll, láb-has van nálam, de szinte tökmindegy mit mivel raksz össze)"

Jövő héttől téli szünetig ez lesz akkor a program, és gondolom ez alatt az idő alatt hozzá lehet szokni az edzéshez olyan szinten, hogy teljesen megszűnjön a hátráltató izomláz (pl. ha a hasizmomat szétedzem, egy csomó más gyakorlatra is képtelen leszek)

"Szerintem mindenképpen érdemes valamilyen sportot rendszeresen űzni, erőssé, kitartóvá, egészségessé, kiegyensúlyozottá teszi az embert. A kondizástól izmos is leszel, ami a csajokra és más férfiakra is előnyös hatással van."

Nem titkolom, hogy ez is a céljaim között van, de nem elsőrendű fontosságú.

Az erősítéssel egyébként az is célom, hogy akármilyen sport vagy harcművészet erőnléti részét mindenféle gond nélkül bírjam.

A bodybuilder.hu nagyon klassz oldal :)

Bill Pearl edzéstervét olvasgattam (a bajnoki forma 20 hónap alatt-ot), örülnék, ha leírnád róla a véleményedet (persze csak ha nem probléma). Nekem tetszik.

Előzmény: Dorien (99)