Sziasztok!
Én szeptember 26-án váltottam Kalosról Lacettire (0 km, 1.4, 5 ajtó, Star?), október 07-én szerelték be a gázt és 24-én vizsgáztattam a Mozaik utcában. Gázból jelenleg (pesti viszonylatban) 10 liter/100 km a fogyasztása, csak sajnos ezt a fogyasztást nem tudom mihez viszonyítani, ugyanis amikor átvettem az autót, akkor már tudtuk, hogy október 01-től az ÁFA csökkentés miatt olcsóbb lesz a benzin, ezért még félig sem tankoltam, október 01-én viszont már tudtam, hogy 07-én szerelik be a gázt, ezért akkor sem tankoltam tele, mert ha gázzal járok, minek cipeljem fölöslegesen azt a sok benzint?
A gázbeszerelő műhelyben (Dunakeszi) azt mondták, hogy legalább 2-3000 km-t el kell menni, akkorra nyúlik ki úgy a membrán, hogy a fogyasztást véglegesen be lehessen állítani. Ennyi viszont ahhoz is kellene, hogy benzinből beálljon a fogyasztása, sőt, talán több is. Ezért most a 10 literes fogyasztással egyelőre elégedett vagyok (az 1.3-as porlasztós opel Kadettem fogyasztása gázból pesti viszonylatban a legkeményebb hidegben sem érte el a 8 litert).
A Lacetti kényelmesebb és stabilabb, mint a Kalos volt, viszont egyelőre lomhább.
cucogany