Hello!
Elég régi már ez a topic, de hátha van aki még olvassa. :-)
Több mint 20 éve van kávécserjém. Azóta szaporítom (magról és dugványról) és már nagyon sokat szétosztogattam az ismerősöknek. Az elsőt kb. 15 éves korában egy erős pajzstetű támadás annyira tönkretette, hogy kidobtam, de akkor már jó nagy volt az utódja. Ez az utód most nagyon szép, már rég a plafonig ér és különleges mert hármasával nőttek ki az ágai(sajnos az utódai közül egyet sem találtam még ezzel a tulajdonsággal). Jelenleg bő termése van (kb. 50 szem :-) , éppen most kezdenek pirosodni. Kávé szemet nem adok mert nem tudják kicsiráztatni, mig nálam csaknem minden szem kicsirázik. Tömbházban (panel) lakik :-) , csapvizzel öntözöm naponta (a forró vizet hagyom kihűlni és azzal) és nyáron kap tápoldatot is. A beáztatott trágya leve volt a legjobb de "szagos", ezért a virágüzletből veszek ujabban.
Mikor már elérte a plafont akkor visszametszettem a fő ágat és azonnal hajtott három újat helyette. Most is mindig a csúcsán próbál új ágakat növeszteni, azokat letöröm és meggyökereztetem, sajnos nagyon gyenge eredménnyel .
Igényli a párás levegőt. Télen mindig vizes edényt tartok a fűtőtesteken.
A most pirulni kezdő szemek majd csak tavaszra érnek be és csak mikor bordóvörösek lesznek, akkor ültetem el őket. A kicsirázás nagyon lassú, kb. 2 hónap szükséges, hogy földbe lehessen ültetni a magoncokat.
Egyelőre ennyi.
Üdv. go'be'