kis.márta Creative Commons License 2005.10.27 0 0 2381

Kedves Árpi, kedves Érdlakó!

A Magyarország.hu-ra be lehet ezután is jelentkezni. Egy helység önkormányzata hiába is tiltaná. Csakhogy az érdi helyi ügyeidet nem tudhattad eddig sem intézni (az ajtó "kulcsra volt zárva"), s egy ideig nem is fogod tudni, mert nincs hozzá meg a "technika". Ami volt, azt ezután is használhatod.

A város valóban nyert egy kalap pénzt intormatikai beruházásra (tehát a legnagyobb részét, /ha jól tudom több mint 600 millió forint/ nem az érdi adófizetők pénzéből finanszírozzák) , de a beruházás csak még ezután kezdődhet el, tekintettel arra, hogy pályáztatás után a nyertes cég csinálja majd meg az érdi online-ügyéntézésre alkalmas szoftvert. /Nem tudom, hirdettek-e már eredményt, vagyis hogy ki a nyertes cég./

Egy ilyen szoftver elkészítése hosszú hónapokat vesz igénybe. Tesztelés után, meg kell tanítani a használatát azoknak, akik az online-ügyintézést fogják "kezelni". Ennek a kettőnek a megtörténtét én kb. egy évre saccoltam, s örülnék, ha nem lenne igazam.

Ne értsétek félre: azt gondolom, hogy ez a fórum hasznos és jó. Alkalmas terepe ügyes-bajos dolgaink, gondolataink kicserélésének. De nem az elintézésének.

Annak idején nagyon örültem, hogy sikerült "becserkésznie" Csőzik Lacinak a polgármest urat is, s ő - szabadidejének függvényében - válaszolgatott is itt a kérdésekre, sőt személyes találkozó is volt (bár én ezen nem vettem részt, mégis azt gondolom, hogy nem fütyült arra, amit a fóromozók írtak, mondtak). Nem tudom, mi volt az, ami megszüntette ezt a kommunikációt. Talán az, hogy az ember nem szívesen tölti igen szűkre szabott idejét azzal, hogy "pofozógép" legyen. Nem tudom. Talán tőle kellene megkérdezni.

De én hiszem, hogy mindent meg lehet fogalmazni a másik embert tiszteletben tartó hangnemben, s nem abból kellene - tisztelet a kivételeknek - kiindulni, hogy egy politikusnak el kell tűrnie a "kemény" hangnemet. Hogy még ehhez jogszabályi hivatkozást is csatolunk, attól nem lesz szememben megmagyarázható az udvariatlan, prejudikáló, az azt nézem, ki írta, s nem azt, mit írt hangnem.

Ha az itt megjelenő önkormányzati képviselőket (vagy leendő képviselőket, polgármesterjelöltet) olyan személyes, személyeskedő támadások érnék, mint CS. L.-t vagy Kovács Pétert nem hiszem, hogy egy idő után nem adnák fel.

Persze ellenzékből mindig könnyebb:)