kis.márta Creative Commons License 2005.10.27 0 0 2374

Kedves Árpi! Azt gondolom, hogy az időpontkérés interneten, nem lebecsülendő, s az sem, hogy nyomtatványokat is le lehet tölteni, nem kell személyesen értemenni. Ha jól tudom, ezek voltak az eddigi "szolgáltatások". Sajnos tényleg nem sok. De ez ezután is meglesz. Tehát enyhe túlzás azt gondolni, mondani hogy itt most a határozattal visszafelélépés történt, s még azokat a jogokat is elveszik a lakosságtól, ami eddig volt. Mert erről szó sincs.

Amit én mondtam, az csupán az, hogy ha nincsenek meg a feltételei annak, hogy Érden bevezessenek újabb online ügyintézést - márpedig nincsenek meg a feltételek - akkor ezt a határozatot meg kellett hozni, mert ellenkező esetben nov. 1-jétől törvényellenes lenne, ha nem intézhetnék az állampogárok az ügyeiket interneten.

Amíg a törvényi háttere nincs meg az elektronikus aláírásnak, amíg Érden nem készül el a technikai háttér (ennek elkészülte és az érintettek "betanítása szerintem legalább egy évet ígényel) , nincs értelme támadni ezt a határozatot.

Aztán ha mindez megvan, bizony fontos, hogy senki se gördítsen akadályt az online ügyintézés elé, csak azért, mert félti az állását. Erre tényleg oda kell figyelni. Rám számíthatsz:)