Szia!
Köszi a levelet! A férjemet kimondottan az utasszállítók és a polgári légiforgalom érdeklik, főleg az utóbbi néhány évtizedből. Légitársaságok, repterek, gépek építése és "élettörténete", légibalesetek, esetleg pilótasztorik és sztyuvik... (Már láttunk olyan könyvet is, ami a gépeken felszolgált kajákról és csomagolásukról szólt, hát azon teljesen ledöbbentem. Hogy erre is van kereslet? Persze nem magyarul volt, hanem angolul.)
Abszolút nem a szakmában dolgozik (bár sokat utazunk repülővel), de amatőrnek sem mondanám, kb. 20-22 éve olvasgat erről, gyűjti a modelleket, könyveket, nézzük a National Geographic-on a repülős témájú dokumentumfilmeket... Külföldön élünk, itt méregdrága az ilyen szakirodalom, de néha így is veszünk valamit. Otthon keveset vagyok, nehezen férne bele az antikváriumok felkeresése; elkezdtem már a neten nézegetni, pár könyvet már rendeltem tőlük is, elsősorban olyan tippeket várok, amiknek az Internet segítségével utána tudok nézni és meg is tudom rendelni.
Ezért vagyok kíváncsi a véleményekre, nehogy melléfogjak... így látatlanban elég nehéz vásárolni (nem is értek hozzá túlzottan), és ugye ezek a könyvek/egyéb kiadványok nem két forintba kerülnek :-)
Üdv,
cph