sz33 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 338

Kedves Milanello3!

"Annyi a különbség kettőnk között, hogy amíg Te a gondolkodást közvetlenül az anyagból, vagyis az agyból származtatod, addig én ezt a saját (virtuális) valóság-megélésünkben, azaz tudatunkban zajló folyamatnak tekintem "

Ahogy látom félreértést félreértésre halmozunk.

A tudat, a születéstől kezdve (egyesek szerint perinatális) megélt érzékszervi, azokhoz társított érzelmi emlékek, valamint kisebb nagyobb komplex események, élmények, a hozzátartozó érzelmi emlékekkel, az agyban tárolt nyomai. Ehhez társul még a kisebb, nagyobb döntések és azok eredményei, vagyis az azokhoz kötött pozitív, vagy negatív élmény, érzelem nyomai. Ez az agy egy bizonyos %-át veszi igénybe, de nem helyhez kötött, vagyis nem egy bizonyos agyrészben foglal helyet.

Bármilyen tevékenységnél és gondolkodás közben ez a tudat-rész az agyban állandóan "feszültség alatt van", vagyis minden mégoly kicsi döntés is a tudat teljes "lekérdezésével", a "tapasztalatok kiértékelésével" történik.

Ezért írtam egy előző hsz-ben, hogy az szőrszálhasogatás lenne, mikor azt írtad, hogy a tudatban.

Mindketten ugyanarra gondolunk és mindkettőnknek igaza van. Az én fogalmazásomban a konkrét gondolat a tudat (ami nem egy hely) szűrőjén keresztül az agyban keletkezik, ami esetenként csak emlékképpen kerül tárolásra, máskor a tudatot egészití ki ujabb nyommal. De úgyanúgy helyes a Te fogalmazásod is, hiszen a tudat formálja a gondolatot.

Másik félre értés.

Nem véletlenül tettem idézőjelbe a "felsőbb" rendű anyag megnevezést. Ezzel csak azt akartam kifejezni, hogy nem holt anyag, hanem élő és az egész más kritérium alá tartozik. (Lásd mérése, paraméterek)

Harmadik félreértés.

Ebben én vagyok a hibás egyértelműen.

Ami a 3 pontos példádat illeti. Én amikor gondolatot írtam sohasem elvont, nyelvtani fogalmat értettem rajta, hanem bármilyen konkrét gondolatot.Talán itt is többesszámot kellett volna használnom, a jobb érthetőség kedvéért.

"Te: itt vagy bajban."

Hogy ne legyek bajban, először meg kell ismertetnem veled az én definiciómat, ami az életet és halált jelenti.

Most csak röviden, mert más elintézni való dolgom van.

Az élő anyag "működésének" feltételei vannak.

Ha ezek a feltételek meg vannak az az élet.

Ha egy élő folyamatban a feltételek megszünnek, az a halál.

Ezeket a feltételeket (magad is kitalálhatnád) legközelebbi alkalommal kifejtem.

Üdv.

Előzmény: Milanello3 (334)