"A fantázia a valóságból táplálkozik."
Ezt a mondatodat egy kicsit részletezném.
Az ember képes arra, hogy a tapasztalt külvilág egyes egységeit részeire bontsa és akár különböző egységek kisebb nagyobb részeiből egy új, addig nem létező egységet hozzon létre. Ez nemcsak különböző mesebeli állatok "létrehozására" vonatkozik, hanem mindenre az ég világon (tárgyakra, de elméleti dolgokra is).
Ami lényeges: minden kitalált, megfejtett, felfedezett, alkotott valaminek mindenegyes (akár molekuláris) része meglévő és ismert részecskékből áll! Bármilyen mesterkéltnek, vagy mesterien újnak, eddig soha nemlátottnak, nemhallottnak tűnik! Ez a "törvény" az elvont dolgokra is vonatkozik.
Az emberiség azzal az előnnyel rendelkezik, hogy a beszéd (írás) segítségével az "első" (eredeti) kigondolt újdonságot a követő nemzedék újabb és egész máshonnan vett részekkel is tovább fejlesztheti.(Ismét csak meglévővel)
Abban is igazad van, hogy a hit nagyon fontos és nagy szerepe van az emberek életében. Mint tapasztalhattad én multitheista vagyok, mindenkinek elhiszem, amit hisz, kivéve azt, hogy nekem is azt kell hinnem, amit ő hisz!
Aki azt hiszi, hogy a péntek 13 szerencsétlen nap, annak tényleg az.
Ha valaki előtt reggel egy fekete macska keresztbe elfut és hite szerint ez rosszat jelent, akkor már az első rosszat meg is élte.
Az álommal kapcsolatban most nincs kedvem vitába szállni.
Üdv.