Theodore-Judd Creative Commons License 2005.10.26 0 0 196

No igen, az ember ha 100%-ra tudná, hogy a meki és az eféle helyek jól meg vannak fizetve, akkor szerintem nem lenne annyi alázás. Nálunk errefelé a Teszkóban is ritka gyenge a bérezés, és sajnos elég sűrűn hallani, hogy vásárló üvölt az eladóval (én is hallottam már). Érdekes, mert az egyik nyugatabbra található városban, ahol a mekiben elég magas az órabér (mármint a többihez képest), sokkal kevesebb alázás fedezhető fel. Az emberek tisztában vannak vele, hogy szar egy munkahely, ám nem gondolnak bele, hogy akik ott dolgoznak, azok nem szarok, hanem emberek.

Mint már mondtam, soha a büdös életbe nem vállalnék ilyesfajta melót, mert távol áll tőlem. Jelenleg tanulok, és közben nyílászárók összszerelését vállaltam el, ám nem veszem komolyan, tehát ez azt jelenti, hogy mivel nappalis vagyok, ezért alkalmazkodjon hozzám a munkáltató, és ne én alkalmazkodjak hozzá. Keddi (tegnapi eset): mehettem volna dolgozni, de nem mentem, mert hegesztésből vizsga előtt állok, és gyakorolnom kellett.

Na persze rengeteg sms-t kapok ismerősöktől, hogy menjek ide, menjek oda dolgozni, meg hívnak ide, hívnak oda, de nem!!! Amíg tanul az ember, legyen első a tanulás, és utána a család v. barát/barátnő, és utána a munka. Nem szabad, hogy azt lássa a munkáltató, hogy előnyben részesíted a kiadott munkáját, mert gondolj bele: ha látja, hogy ma is inkább dolgozni jöttél, és nem mentél be egy előadásra sem suliba, akkor egyre nagyobb hatalma lesz feletted, egyre jobban érezteti azt, hogy függsz tőle, mivel téged a pénz érdekel. Ezután már azt csinál veled, amit akar. Persze azért van kivétel...

Egy picit ebbe bele lehet gondolni...