Alapvetően egyetértek Veled.
A KEF-ek nél nem nagyon tudom, hogy mit csinálnak. Évente kapnak 1,200,000 Ft.ot , amit elkölthetnek, amúgy kifejezett szakmai munka nem nagyon látszik.
Érdemes elolvasni nagyobb városok drogstratégiáját, vagy az éves drogjelentéseiket. Vagy egymásnak és önmaguknak is ellentmondanak, vagy beismerik, hogy évrő évre rosszabb a helyzet. Képzeld el, ha már az is eredmény, ha a romlás sebessége csökken...
Olvastam az interneten olyan drogstratégiát, ahol ki volt célként tűzve, hogy a városi KEF alakítson ki szoros kapcsolatot a megyei KEF-fel. Ami nem létezik abban a megyében.
Másik dolog: Amikor a kábítószer megelőzéssel foglalkozó szervezetek nyílt levelek küldtek a miniszterelnöknek, hogy nem kapták meg a támogatásaikat, bevallották, hogy évente 2 milliárd forint közeli összeg került ebben a témakörben felhasználásra. Ez azért durva nem, ha azt nézzük, hogy a kábszer jelenség csak romlik.
Ki foglalkozik azzal, hogy a gyerek, aki általános, vagy középiskolába jár, ne ott találkozzon a kábítószerrel életében először? A drogtáskás előadás, vagy a "szakemeberek" lebeszélő akciói elegendőek?
Az iskoláb ebben a témában a homokba dugják a fejüket. A felelősségük onnan kezdődnek," ha lenne tudomásuk a problémáról". Mivel nem sokat tesznek annak érdekében, hogy legyen, így nincs is semmi adatuk és felelősségük sem.
Több olyan iskola van, amelyik eleve elzárkózik a kábszer helyzet felmérésétől, mert az oktatási piacon ( üzlet !!! ) nem akarják a saját piacképességüket egy esetleges rossz kábszerhelyzet eredménnyel rontani.
Ott vannak a börtönök.
Szerintem ott is előfordul kábítószer, ahogy hallom.
Bekerül egy tolvaj, kijön egy kábszeres?
Ezekről a kérdésekrőn eddig nem nagyon hallottam a szakembereket nyilatkozni.
Vajon miért?
És ki fogja annak a szülőnek az érdekeit képviselni, aki egyszer csak arra döbben rá, hogy a gyereke biztonságosnak hitt környezete bevezette csemetéjét kábszer világába?
Az a baj a kábítószer prevencióval, hogy jó üzlet, sok szervezet ebből és, de nincsen mögötte teljesítmény mérés.
Akkor is kapnak pénzt, ha romlik a helyzet.
Azért ez más szolgáltatási területen nem egésszen van így...