"...sokan azért nem tudnak elmenni a Bp-ről induló túrákra,mert túl korai az indulás."
EZZEL ÉN IS EGYETÉRTEK!
Én pl. hódmezővásárhelyi vagyok.
Az optimális indulási idő számomra Budapestről induló túráknál 9:40 körüli időpont lenne, mint ahogy az esztergomi/szobi nosztalgiavonatok indulnak. Korábbi indulási időpont lehet még esetleg 8:30 körül.
A 7727/IC 709 kombinációval Bp. Nyugati é.: 8:58 vagy 7229/7207 kombinációval Bp. Nyugati é.: 9:10.
Korábbi indulás is szóba jöhet, pl. Szeged - Bp.Nyugati 719-es gyors é.: 8:02.
Az optimális érkezési idő Budapestre nálam pl. 18:00 körüli időpontra datálható.
Az utolsó vonat, amivel még haza tudok jutni az IC 708-as Bp. Nyugati i.: 18:35.
Mivel én is jeleztem részvételi szándékomat a Bbmot-os túrára a fennti észrevételeimet be lehetne majd kalkulálni ennek a vonatnak az indulási és érkezési idejébe?
Egyébként jó lenne, ha más nosztalgiavonatok indulási és érkezési idejét kicsit összébb lehetne hangolni a legkorábbi érkezési és legkésőbbi indulási idejű távolsági gyors/IC vonatok menetrendjével, csatlakozás biztosítása érdekében is.
Kérném, hogy ezzel a kérdéssel kapcsolatban más, nem budapesti is kifejthetné itt a véleményét.