Mishproton
2005.10.25
|
|
0 0
10475
|
Nahh tegnap sz@r@kodott az Internet hozzáférésem, megkísérlem ismét beírni, amit akartam….szóval:
Pár nappal ezelőtt a DM topic –ban nagyon dicsérték a The Cure –t, hogy közel három órás koncerteket adnak, a koncerteken „megdolgoznak a pénzükért”, stb.
Tudja valaki, hogy a Cure leghosszabb koncertje meddig tartott?
Tudja valaki, hogy melyik együttes játszott leghosszabb ideig koncerteken, létezik erről valami kimutatás?
Én ahogy emlékszem a Guns and Roses adott egy közel 4 órás koncertet 1992 – 93 tájékán, Rio –ban (Mr. Axl Rose akkor még nem volt teljesen elszállva magától), a Pink Floyd is közel három órás koncerteket adott 1994 –ben. Hosszabb előadásokról nem tudok.
Fény és hangtechnika alkalmazása szempontjából a Pink Floyd 1994 évi koncertjei magasan vezetnek, totál „vizuális orgazmus” szerintem. E szempontból még csak olyan együttesre sem emlékszem, akik megközelítették volna őket.
Ha már az érdekességeknél tartunk véleményem szerint nagy húzás volt a The Cure –tól a triology koncertek (két berlini és egy brüsszeli, ha jól emlékszem), amikor három album teljes anyagát játszották el. Ez saját ötlet volt vagy valakiről koppintották? Hmmm…..
Hasonlóan újszerű volt számomra a Stone Temple Pilots 1996 évi turnéja, amikor „acoustic set” –el színesítették az egyébként is remek fellépésüket, gondolom nem ők voltak az elsők (én őket hallottam először) és nem is utolsók (azóta már sokan megcsinálták ezt).
Szintén nagyon tetszik a szimfonikusokkal történő közös fellépés is (részemről a Metallica ezirányú előadása volt az első ilyen élmény).
2005 évben kellemes meglepetés volt a Bon Jovi (bár nem tartozik a kedvenceim közé) és a Sugarland közös fellépése. A két együttes közösen lépett színpadra és felváltva játszották egymás számait, köszönhetően a sok hangszernek, rendkívül kellemes élményt nyújtott.
Na oké, befejezem, bocsi mindenkitől, de imádom az újszerű, különleges előadásmódokat.
Az új DM lemez nagyon állat lett, kicsit féltem az Exciter után, de kellemesen csalódtam (remélem a Cure is hasonló meglepit fog okozni jövőre). Remélem a DM is újít valamit az új turnéjukon. Pár régi számuk akusztikus feldolgozását elkövették (clean, surrender), egy acoustic set jó lenne. Na majd meglátjuk. |
|