mézontófű Creative Commons License 2005.10.25 0 0 2353

Kedves egy_simabőrű!

Köszönöm soraidat. Engedd meg, hogy pár dologban ne értsek veled egyet és ne vedd/vegyétek bántásnak soraimat, de nem hiszem, hogy egy elmarasztaló vélemény ugyanolyan hasznos (ha nem jobban), mint 1000 dicséret.

1./ Ti is profi politikusok vagytok (ez esetben várospolitikusok), ez is a célokot és ez nagyon rendben is van.

2./ Nem gondolom semmiképp, hogy egy bonyolult kérdésben bárki improvizáljon interpellációja során, amit viszont gondolok (és ezt írtam meg), hogy az előadásmód az hoz is és visz is; és én az interpellációs résznél pontosan az előadásmódot kritizáltam.

Ezt meg lehet tanulni és meg is kell, mert a nem bennfentesek számára a közvetítés adja a tájékozódási pontot, ott pedig az emberi gesztusoknak nagy szerepe van. Lehet csetleni-botlani, s az őszintévé válik, ha az emberi gesztusokként értékelhető.

Ráadásul azt vettem észre, hogy itt ráközelít a kamera az arcra, ezért sokkal jobban észrevehető a gesztus, a mimika. (A korábbi közvetítés részleteknél én statikus kamerát érzékeltem, ahol az első sorok jól láthatók, a hátsó nem...de nem vagyok megszállott tv néző).

3./ Nem bántom én az urat, de ő se bántson engem (pl.).  A kiszólásai miatt ragadtam klaviatúrát, no azt nem kellett volna megtennie, Te sem tettél ilyet és más sem. Nagyon nem volt szerencsés dolog, sem az interpelláció komolysága miatt , de tovább tekintve egy kisebbségi önkormányzati képviselő ne tegye íly módon hiteltelenné magát (ez a megjegyzésem a 2. kiszólásra vonatkozik alapvetően, amikoris a Number1 javította), beszélhetnének ott hottentottául is, s neki azért kellene szónokolnia, hogy erre joguk legyen, hiszen kisebbségi képviselő (mint utóbb megnéztem az önkori lapján).

Ehhez valóban profibb politikusnak kell lenni.

4./ A jó pár éve politizáló politikusokról: ők is vétenek bőven és elkopnak. Sokan el is koptak, ezért ahogyan mondani szokás már meg sem ütik az ingerküszöböt. Lásd pl. a profi TMA nálam az "aluljáró-helyett-gigafelüljáró-legyen-mert-csak-és-különben-is" (parafrazáltan) sokkal jobban kiverte a biztosítékot és tartósabban, mert komplett hülyének gondolt ; aki nem gondolja át, hogy a házak fölött 10 méterrel a Diósdi úttól a lakótelepig tartó felüljáró esztétikuma és prakticizmusa még az én IQ70 alatti képességeim szerint is érthető.

Elnézést, ha megint kevés jó szó, de talán van ebben a pár mondatban meggondolandó észrevétel számotokra.

Jó munkát!

Előzmény: egy simabőrű (2352)