Tiborcsik Creative Commons License 2005.10.24 0 0 2690

Icewall, örömmel látom, hogy élsz és virulsz. Komolyan aggódtam érted, miután két hete hétfőn (vagyis 15 napja) azzal köszöntünk el a telefonba, hogy akkor szerdán kereslek és vagy szerdán, vagy csütörtökön eljössz. Miután 15 napja nem tudlak elérni, viszont a szavadat adtad, nem tudtam mást elképzelni, csak hogy valami bajod történt.

Érdekes, egészen eddig a hozzászóláásodig semmilyen kifogással nem éltél nekem a kis egyezségünket illetőleg, aminek lényege, hogy én adtam neked egy rakás alkatrészt, hátha tudsz belőle valamit hasznosítani, te pedig segítesz a régi gépet virustalanítani, újat beüzemelni és a régit hozzákapcsolni. Szerintem mindkettőnk részére egy előnyös egyezségnek tűnt.

Hanem aztán eltűntél, mintha csak bújkálnál, vagy meghaltál volna, és nem tudtam a dolgot mire vélni, és az imént előadott érveid sem meggyőek.

Az meg, hogy ilyeneket írjál rólam (mintha valaki is kérdezte volna) az teljességgel elfogadhatatlan:

"Tettem neki egy utolsó tettet, megvettem neki a hálózati kártyát, itt van nálam. Remélem majd valaki erre jön érte és beépíti neki.

Annyira buta, hogy nem veszi észre, hogy nem veszik észre. Ez a teljes történet. A részemről a dolgot akkor fogom lezártnak tekinteni, ha a cuccait és az új hálózati kártyát elviszi innen valaki neki."

Márpedig én azt szeretném, ha az adott szavadat betartanád, vagyis a nálad lévő pénzért hoznád a hálókártyát meg az egeret (ezt ígérted) és beüzemelnéd a kisgépet a nagyhoz (nevezzük hálózatnak - ki kell húzni a kettő között egy 10 méteres kábelt). Egyszerűen nem értem, miért gondoltad meg magad.  Az, hogy a feleségem mit mondott a kábelről, ez csak ürügy, ez nem lehet az ok, márpedig én egyéb okot nem adtam. Ha neked valami nem előnyös vagy sérelmes az egyezségünkben, amit hangsúlyozom, elfogadtál, akkor miért nem mondtad nekem előbb?

Mondom, nem értem, mivel érdemeltem ki a neheztelésedet, de épp elég büntetés volt nekem, hogy a hálózatot a betegszabadságom idejére szerettem volna (és ígérted), hogy mikor béna vagyok, tudjam használni a kisgépet. Persze ezután is jó lesz az a kisszobában, de már nem vagyok betegállományban.

Arról meg már nem is beszélve, hogy a kisgépen lévő dokumentumokat tartalmazó cd-t igazán elhozhattad volna már régen, még amikor legutóbb voltál nálam (lemértük a kábelt és megígérted, hogy megcsinálod). 50-szer bemondtam a hangpostádban, hogy a lányomnak nagyon kell róla egy-két file. Azt is mondtam, hogy azért kell  okt. 15-ig az összekötés, mert egy anyagot, amit a kisgépen írtam meg, okt. 15-ig el kell küldenem. Netán kéjes élvezetet éreztél, hogy ez meghiúsult?

Szóval ragaszkodom hozzá, hogy tartsd be a szavad, gyere el és csináld meg, amit megígértél. Ellenkező esetben szószegő vagy. Semmi okod a bosszút állni rajtam, én nem ártottam neked.

Amit pedig a pdf-ről híresztelsz: asziszem, a multkor már tisztáztuk, hogy én mindenképpen MS Officet- akartam (hiszen nekem megvan a CD), mellette kérdeztem, hogy tudsz-e mellé adni pdf-kreátort. Erre mondtad te, hogy igen, nem azt mondtad, hogy csak open ofice orghoz tudsz pdf-et, és ezért az MS-t nem ajánlod, nem ilyet nem mondtál.

Aztán azt sem értem még, tényleg nem értek hozzá, de ezért nem vagyok hülye. De azt gyanítom, hogy talán te sem értesz hozzá, avagy direkt hagytad úgy. Szóval a régi gépen volt egy olyan gond, hogy ha elkezdtem egy word-dokumentumot írni, a második oldal után kiírta, hogy nincs elég memória. Te azt mondtad, hogy ezt meg tudod oldani, sőt, ilyen meg olyan turbósítást-tuningolást vagy mit ígértél. Ehhez képest mikor visszahoztad a régi gépet vírustalanítva, a vinyót tök üresen, mégis az első és EGYETLEN word dokumentumnál amit elkezdtem írni, kiírta, hogy nincs elég memória és nem hagyott benne dolgozni.  (Vagy ez is már a bosszúd része volt? Hogy lefoglaltad a memóriát, hadd szívja az a barom!?) Aszittem a szívem megáll. Kénytelen voltam a melót jegyzettömbben megcsinálni. Köszönet érte.

Szóval úgy veszem, hogy én nem bántottalak  meg (amikor igen, azért megkövettelek), de te csúnyán megbántottál, és ezért kétféleképpen vezekelhetsz: egyrészt átgondolod a dolgokat és elnézést kérsz, másrész pedig ha késve is, de az eredeti megállapdást betartod, elvégzed az ígért segítséget.

Üdv, és bocs a többiektől, hogy a dolog itt eszkalálódott.

A kölcsönösen baráti megoldásban bízva: Tib

Előzmény: IceWall_ (2686)