Egy generáció? Nem. Ezt lekiismeretlen emberek csinálták, akiknek több generáció hagyta hogy félrevezessék őket. És a jövő homályos képének emlegetése senkit nem jogosíthat fel tisztességes emberek tönkretételére. Mondom ezt úgy, hogy én sem a nyugdíjra alapozom életem végének jólétét, mert sajnos arra kell készülnöm, hogy mire megöregszem, addigra 93 év lesz a nyugdíjkorhatár, és évente 3 évvel fogják emelni. A megoldás sajnos több nemzedéken át valósítható csak meg. Azt kell elérni, hogy a nyugdíj ne az állam döntésétől függjön, hanem attól, ki mennyit fizetett be! Az öregekrő való szociális gondoskodást éppúgy nem a nyugdíjak állami meghatározásával kell megoldani, mint ahogy helytelen volt az aktív korúakra is az a gondolkodás, hogy majd az okos állambácsi mindenkinek ad munkahelyet, jól meghatározott fizetéssel, akármit is csináljon (azaz ne csináljon) az illető. El kell választani egymástól a gazdaságot és a szegénysorsúak segítését! A fizetés és a biztosítás nem a jótékonysági rendszer része! Ezzel együtt ne hidd, hogy én hagynám, hogy a szegénység nőjön! Egyszerű okom van rá: nagyobb biztonságban érezném magam egy olyan világban, ahol a legszegényebb embernek is van mit féltenie, mert van annyi tulajdona, amiért már érdemes normális élett élnie, és nem érzi úgy, hogy erkölcsi alapja van mástól elvenni (vagy akár csak elkéregetni) az övét. De jólétet biztosítani csak egy olyan gazdaság képes, amelyik erős, és nincs fejreállítva zavaros szociális célok hangoztatásával, amiből nem lehet lopni úgy, mint ahogy mellesleg az összes miénkhez hasonló TB rendszerrel rendelkező országban történt, ahol az állami költségvetés részeként "gazdálkodtak" a befizetett járulékokkal.
Mellesleg nekem egyszerű fokmérőm van a gazdság erejére, eddig sokkal jobb képet adott, mint a BUX. Ha már régebben működő kis cégek informatikai beruházásokra költenek, akkor a gazdaság felfelé ível. A magyarázat egyszerű: Egy beindult vállalkozás csak akkor költ új gépekre, új programokra, ha jól megy nekik. Hiszen ha nincs sok pénzük, akkor a megoldás általában az, hogy még egy évig használják a régit, ami mellesleg ugyanúgy túl erős volt a feladatok túlnyomó részéhez. Az idén ősszel több gépet adtam el, mint előző években évente. Tudod mikor volt hasonló fellendülés az én mércém szerint? Kb. 8-9 éve. Számolj vissza! És gondold végig, hogy bármelyik kormány a kormányra lépése évében még az előzőek által hagyott költségvetést hajtja végre, legkorábban a második évében képes erőteljesen befolyásolni a gazdaságot, amiből a befizetések igazából a kormányzás harmadik évben nőhetnek. Ugyanígy a harmadik év az is, ahol a rossz döntések elkezdenek erőteljesen rontani a dolgokon. 2001-2002-ben ritka rossz évem volt a vállalkozásomban, egyedül az építési hitelek könnyítése hozott valami jókedvet (épp volt mit építenem), de én jobban örültem volna, ha megtermelni tudom azt a pénzt, és nem kölcsönvenni.