Szia.
Ez most nem direktválasz, arra csak holnap kerítek sort.
A most következő történet szín igaz, a pontos évszámot, a várost, az utcát megtudnám nevezni, sőt egy kis utánnajárással a szereplők neveit is megtudnám szerezni. A szóbanforgó család a szülőkből, valamint 3 kisgyermekből állt. Az öcsém látásból ismerte őket, mert a közelükben laktak.
Öcsém mondta el nekem egyszer, hogy képzeljem el mi történt. Az asszony elment egy jósnőhöz, aki azt jósolta, hogy betegséget és halált lát, a férje meg fog halni.
Ezt azért mondta el az öcsém, mert a férjet néhány héttel azelőtt (amikor nekem mondta) a férfit baleset érte és meghalt, az asszony kórházban van.
Amikor egy kicsit "nyomoztam" és érdeklődtem a körülmények után a következőek derültek ki:
A jóslás után néhány nappal, vagy héttel a szomszédoknak feltűnt valami rendellenesség és kihívták a rendőrséget. Azok kórházba vitették az asszonyt, ahol az ideggyógyászatra a zárt osztályra került.
A férfi, aki kisjövedelmű vasuti pályamunkás volt, egyedül maradt 3 kicsi gyerekkel, kórházi költségekkel stb. Természetesen mind anyagilag, mind lelkileg, mind fizikailag óriási terhelés alatt kellett élnie, dolgoznia. Néhány hónap múlva a munkahelyén elütötte egy mozdony.
Egyáltalán nem biztos, hogy öngyilkos lett. Könnyen lehetséges, hogy a fáradság miatt, a figyelmetlensége okozta halálát.
Miért írtam le most ezt? Milyen összefüggésben van ez a Te élményeddel?
A fenti történetet kétféle képpen lehet értelmezni, értékelni.
1. ezotérikusan, metafizikusan:
A jósnő "természetfeletti" erővel és tudással rendelkezik, bele lát a jövőbe, mint a példa mutatja.
2. szkeptikusan kritikus, materalista megközelítéssel:
Az amúgy is labil (normális ember nem megy jósnőhöz!) idegzetű asszony megrendíthetetlenül hitt a jósnőnek és ebbe betegedett bele. Tehát a betegsége következménye volt a jósnő felelőtlen ostobaságának, vagy nagyképűségének.
Ebből fakadtak a férj nehézségei és végül is a halála.
Ha történetesen a jósnő csupa szépet és jót "jósolt" volna, mindez nem következett volna be, vagy legalább is nem így!
Kedves Nemocap, a holnapi napot arra szánom, hogy a fenti szemszögből kiértékeljem a Te élményedet. Nem azzal a céllal, hogy megingassalak hitedben, mert azzal tisztában vagyok, hogy az nem megy és nem is célom.
Mindenesetre a tárgyilagos olvasónak nem árt a dolog két, vagy több oldalú megvilágításban értelmezni.
Üdv.