viktorya Creative Commons License 2005.10.22 0 0 2885

Nézd!

Már ha jóra gondolok, akkor az a kérdésed, hogy normális-e, hogy nem, vagy csak ilyen soká jelentkezik valaki, hogy kölcsönkérje a ruhácskákat?

Nekem az a véleményem, hogy ismerősök között tök norm., hogy körbemennek a kis rucik. Ha esetleg valami tönkre megy, v foltos marad a mosásban, stb, akkor nem annyira kellemetlen a dolog, ha ismerősé volt a cucc. Bevallom őszintén, hogy vadidegentől így nem szívesen fogadnék el kölcsönbe, inkább megveszem a használt rucit. Sőt, leginkább csak turizok, vagy internetes használtruha oldalakról rendelek. Van 1-2 bevált ilyen oldalam, és van 1-2 jó kis turi ahová elmegyek. Mert mi van, ha csak a felét tudom visszaadni kifogástalanul? Tiszta kellemetlen lenne. Viszont azért meg nem szívesen korlátoznám a csemetét, mert épp vigyázni kell a cuccra.

A babakocsinkat mi is kölcsönkaptuk a kicsinek, amit aztán rendesen le is amortizáltunk. Az eredeti tulaj nem bánja, végül is egy huzatcsere, meg a fék javítása, és tökéletes lesz. Na de ez is költség. Végigkérdeztem a nagyobb boltokat ahol ilyennel foglalkoznak, és hát nem olcsó a huzatcsere. A féket megjavíttatni meg a város másik végére kell vinni. Ez ugye megen nem egyszerű, és ismét plusz költség. Akkor már ennyiért veszek egy használtat, és nem kell vakaróznom, meg időt rászánnom, hogy megjavítsam, ha tönkrement, mert épp valaki másé a dolog.

Meg hát ha istenigazából belegondolsz, még a "te idődben", vagyis mikor a gyerekeid kicsik voltak, valahogy sokkal jobb minőségű cuccokat gyártottak. Nekem a kiságyat két gyerek használta, a második alatt leszakadt, mert nem bírta az a kis pöcök. A páromnak megkellett erősíteni az egészet. Igaz, azóta már egy másik gyerek használja immáron másfél éve. A babahordozónkat is kölcsönadtuk, a második turnus lestrapálta az üléshuzatot. Nekik az több, mint 7 ezer volt újrahúzatni. Namármost egy kicsikét hozzárak, akkor vesz magának egy használtat, és nem kell úgymond kellemetlenül éreznie magát, mert "tönkre tett valamit".

De ez csak a szerény véleményem, és nem is vagyok annyira nagyon tapasztalt anya, mert a korom sem támasztja alá, és a gyerekeim sincsenek még harmincévesek, viszont most ebben a dologban nyakig benne vagyok, ugyanis én is lázasan bújom az internetet használt cuccok után. És kaptam is baráti körből, és adtam is barátoknak rucit.

Előzmény: AliceCsodaországban (2882)