Kedves sz33, kérlek, ne sértődj meg: a "végtelenül intelligens formában"-t mindenféle irónia nélkül értettem, mivel valóban kifogástalan volt a forma.
Viszont másodszor ismersz félre. Kezdted azzal, hogy feltételezted, annyi az összes észrevételem a mondanivalódról, hogy kb. "mivel a gondolat nem egy konkrét tárgy, ezért nem lehet 'fogalom tárgya'", holott én nem ezt mondtam, ráadásul volt a szövegben más is, méghozzá jóval lényegesebb. Az már igaz, hogy ha csakugyan ezt és ennyit mondtam volna a dologról, szvsz is indokolt lett volna a részedről produkált "lekoptatás", de nem ezt és nem ennyit mondtam - figyelem helyett megelőlegezted nekem ezt a szellemi szintet.
Most folytatod azzal, hogy azt sugallod, hogy fellengzősségből tértem ki a filozófiaoktatás rendszerére, pedig erről szó sincs. (Ha ez megnyugtat, magam sem végeztem el ezt a szakot (sem) - jelenleg halasztok, anyagiak miatt.) Ha belegondolsz, ennél jobb érvem nem lehet arra, hogy a "nyelvtan" belevonása e kérdésbe nem valamiféle útszéli okoskodás, vagy szőrszálhasogatás, mert világosan kiderül belőle, hogy egy seregnyi egészen kompetens ember (ha a filozófiaoktatás első embereit kompetensnek tekinthetjük) elsődleges fontosságúnak tartja azt a filozófiában. (Szerintem abból, amit írtam, is ez derül ki, nem pedig, hogy nagyzolni kívánnék a károdra. Már csak azért sem tenném, mert szerintem a filozófia szak a legsemmirekellőbb az összes Btk-s szakok közül - viszont könnyű elvégezni.)
Remélem, hogy személyemet illető kétségeidet eloszlattam.
Aztán, ha van bármilyen előjelű véleményed az előző firkálmányomról, szívesen olvasom. De akkor sem lesz harag részemről, ha figyelmen kívül hagyod.
Üdv