natenedu Creative Commons License 2005.10.21 0 0 53

Szia!

Valószínűleg Tycho Brache kimerítő választ fog adni a érdéseidre, de azért belekotyogok, hátha hasznossá válhat.

Szállás: Menjünk már Prágába egy kicsit, naaa ! topicban többször is elég kimerítően ki lett tárgyalva. Személyes tapasztalat: http://www.hostelumelounu.cz/ én itt találtam meg az igényeimnek tökéletes szobát. Jellemzői:

• 10 perc gyalog a Vencel tér, 3 perc az I Pavlova metrómegálló.
  • Non Stop recepció
  • Változatos szobák (Kétágyas saját fürdőstől a dormitoryig minden)
  • Tiszta, igényes, sőt hangulatos.
  • Saját zárt parkoló
  • Megfizethető ár.
  • Angol tudás (átalában német a preferált a panzió kategóriában)
  • Negatívum: elég telített, idejében kell foglalni.

Kaja: Amit én nem hagynák ki:

tarja+káposzta+knédli -> ez a "nemzeti" eledelük

sörben főtt csülök

Hermelin (csakis csípős változatban, fekete sörrel)

Sörsajt

Gulas (nem leves)

pisztráng valami kukoricás tejszines szószban (szintén nemzeti eledel)

na és Bamborák, bamborák, bamborák. Frissen kisütve, sajttal lehetőleg. Jó borsosan, durván reszlt kruplival.

Pivo, amit nem hagynék ki: Prazdroj (Pilsner), Staropramen, Kozel, Gambrinus, Cerny Krusovice, Bernard. 

Néznivaló: Erről könyveket szoktak írni :))) Én egy napos túrákra indulóknak az alábbi vonalat szoktam ajánlani: Indulj el a Vencel térről reggel, menj 30 métert és állj meg egy Vaclaska Kolbasa menüre (nem kólával, hanem, csapolt Gambrinussal persze:)) A tér belefut az Óváros térre. Ülj le az óratoronnyal szembe egy Staropramenre (relative kicsit drága itt) és csodáld minimum egy óráig a teret. Irány balra el a Károly híd felé. Ha már van 15h óra, akkor itt vége is az első napnak, mert a Tigrisben meg lehet uzsonnázni, onnan meg úgyse szabadulsz estig el :). Ha mégsem akkor, a Hídon át irány Hradzsin, szokásos arany utcácska, Vitus, blablabla, na és a Fekete Ökör-ben meg lehet pihenni.

Elfáradtam és ideges lettem, hogy én csak tavasszal megyek, abba is hagyom :) majd folytatják...

Előzmény: candi78 (52)