sz33 Creative Commons License 2005.10.20 0 0 258

Halló Hétfő!

Példádat követve én is körülnéztem és az alábbi linken nagyon humoros dolgokat olvashatsz.

Pl.:"A kilégzés és belégzés vonatkozásában:
ˇ a kilégzés Yang, míg a belégzés Yin.
ˇ A kilégzés oszlat, a belégzés erősít. ("a kilégzés kiengedi a C'hít, a belégzés begyűjti azt.")
ˇ A kilégzés elektromos erőket gerjeszt az aurában, a belégzés magnetikust.
- Azok, kikben túl sok a tűz, a kilégzésnek szánjanak több figyelmet a gyakorlás során, így szabadulva meg felesleges energiájuktól.
- Azok, kiknek gyenge a tüzük és/vagy C'hí - ük kevés, a belégzésre koncentráljanak, hiszen energiájuk már eleve kevés ahhoz, hogy még többet elpazaroljanak.
- Azok, kikben egyenlők az elemek hatásai, harmonizáló légzéssel - megegyező idejű ki- és belégzés - gyakorolhatnak megfelelően.
Két napszak alkalmas igazán a gyakorláshoz: a napfelkelte, és a napnyugta ideje. Amikor felkel a nap, friss életerő árad a növényekből. Ezt az erőt a belégzésre koncentrálva gyűjthetjük össze magunkban. Napnyugta idején a C'hí harmonikus mozgásban van, s az ehhez tartozó harmonizáló légzéssel készíthetjük fel magunkat, az elnyugvásra.

Gyakorlásunk alatt kialakuló változásokat, érzékelést nagyban befolyásolja a Föld mágneses hatása. Ezért van megadva mindegyik fő gyakorlatnál, hogy mely irányba fordulva kell végezni.
A négy évszak - a Tavasz szele, a Nyár melege, az Ősz hűvöse, és a Tél hidege - is más-más hatással bír."

Sohasem gondoltam volna, hogy a viszonylag egyszerű oxigén-széndioxid csere funkcióba ennyi minden mesét bele lehet költeni!

Fejlődésed érdekében

Előzmény: 7fő (256)