7fő Creative Commons License 2005.10.19 0 0 250

Nemocap Kedves!

"Olyanról hallottál már , hogy halálraitélt ember- vagy akit nagy csapás ér - megőszül egy éjszaka alatt?"

Úgy látom még mindíg nem vagyok világosan érthető.

Az idézett jelenségről hallottam, és elhiszem, hogy megőszül - azt sose értettem, hogy ennek miért sötétben kell bekövetkezni, - de ez egy mellékes epizód csupán.

Az okozati sorrend a következő: rossz gondolatok ---> fiziológiai folyamatokat  indukálnak ---> a haj megőszül.

Ok a rossz gondolatok, okozat a fiziológiai folyamatok. Ezek lesznek aztán okai a következménynek (okozat-őszülés).

Ami egy előző történés következménye az a következő eredmény oka. Ugyanaz az esemény(okozat) a következő esemény oka. Ezért hívják okozati láncnak.

Te közvetlen kölcsönhatásban hiszel a gondolat és következmény között. Ez pedig nagyon nincs így.

Az általam leírt ok-okozati láncot éppen az bizonyítja, hogy a gondolatommal (nem csak őszre) tetszőleges színre nem festhetjük a hajunkat, az öngyilkosoknak pedig nem elegendő (bármelyik) halálos betegségre gondolniuk.

A fiziológiai (anyagi) folyamatok nélkül a gondolt következmény azonnal bekövetkezne és kedvünkre eshetnénk betegségbe és gyógyulhatnánk betegségből ki. Hajunkról nem is beszélve. :)))

7fő