Olle_Peter Creative Commons License 2005.10.18 0 0 1031
Érdekes amit mondasz, én szintén 1,4 -es Megan kombiból ültem át - ugyan nem egészen saját jószántamból - de az még tizenezer km után is visszabeszélt, ha alacsony fordulaton gázt adtam neki , szinte infrahangokat, a feleségem mindíg ki akart ugrani a kocsiból. Persze, én is hibás vagyok, mert lusta vagyok visszaváltani. A Lacetti simán tűri ugyanezt a bánásmódot, már 40 km -ről simán fel lehet gyorsítani vele 5. -ben, persze nem hegyre fel. Mikor legutóbb a szervizben voltam, a szalonos, aki szintén ilyennel jár (1,6 SW) azt mondta, hogy alacsony fordulaton, kb 2000 körül legjobb a fogyasztása. Az olajcserével kapcsolatban ma olvastam az olajos topicban, ahol egy kenőanyagos szakembert kérdezgetnek, hogy nem lehet -e az, hogy nyugaton az olajak nem olyan gyorsan használódnak el. Azt mondta, hogy ott 1,6 os benzines autókkal nem akarnak az országútak királyai lenni, vagy ha mégis, akkor ennek következményeivel szembenéznek. Németországban pl. javarészt csak fiatalokat lehet látni kis autókat végsebesség körül hajtani, az idősebbek tudják, hogy ezt semelyik autó sem szereti.
Előzmény: nagyharcos (1028)