A végén kezdem, bár egyre kevesebb értelmét látom a vitának.
"Igen, az én vitakészségemet jól tükrözi a Rusedski féle "tényem" a tiedet méginkább, hogy még csak soha nem is hallottál erről"
Én első mondatomban arra utaltam, hogy az emlékeidet sajátos módon kapcsolod a valósághoz. Amiről meg nem hallottam, az az volt, hogy Rusedski ütött valahol valaki ellen egy szervarekordot (amivel állítólag a sajátját javította meg), de elvesztette a pontot. Örülök, hogy utánanéztél a dolognak, ezt akartam elérni, és lám-lám kiderült, hogy amire emlékeztél, az ugyan hasonlított arra, ami történt, de azért alapvető dolgokban mégsem stimmelt. Érted már, mire céloztam a vitakészség kapcsán?
"Idő előtti búcsújának oka éppen az volt, hogy ne bukjon le egy esetleges doppingvizsgálaton."
Milyen trükkös! Valóban naív voltam, mivel a torna előtt, mint minden sportolót, a teniszezőket is ellenőrizték és úgy tűnik, nem bukott le Roger, és nem jutott eszembe, hogy biztosan utána kokszolta be jól magát, de rájött, hogy ez hiba volt és kiejtette magát -nyert helyzetből, hogy izgalmasabb legyen. Köszönöm, sikerült ismét megnevettetned! Mindazonáltal Roger szerintem sem "tiszta" már ha ennek a szónak van bármi értelme is az élsport tekintetében.
"Naná, hogy a 35 éves Agassinak jobb a kondija, mint a 25 évesnek"
Csak pontosan utalgassunk, azt mondtam, hogy 30 körül már sokkal többet foglalkozott a kondival, aminek az eredménye is meglett és ekkor szerintem jobb is volt az erőnléte, mint 25 évesen. Ma már ezt bátor dolog lenne kijelenteni, de éppenséggel rosszabbnak sem mondanám.
"Ezek nem játszhattak szerepet Sampras zuhanásában."
Szeretném, ha idéznél tőlem erre vonatkozólag. Volt része, de nevetséges fej a homokba effektus erre kenni mindent, amikor sok dolgot megtett annak érdekében Sampras, hogy összejöjjön neki egy nagy dobás. Edzőt cserélt, próbált koncentrálni a salakra - mondjuk ez eleve halott ötlet volt, viszont érthető; és küzdött - nekem legalábbis így tűnt azokon a meccseken, ahol láttam (pl Bastl ellen, ahol mondjuk élete legrosszabb füves játékát hozta, de így is kicsikarta a döntő szettet, de más meccsein sem láttam volna, hoyg motiválatlanul kvázi leszarja, mi az eredmény - persze sok meccsét nem láttam, azokon akár ez is történhetett, de az ő habitusától szerintem ez nagyon távol áll; amikor már nem volt motiváció, vissza is onult).
"Ma, ebben a felgyorsult teniszben mindenki minimum egy Ronaldinho, így szegény Pete-nek esélyes sem lenne. "
Kezdesz durván frusztrált lenni. Felgyorsult a tenisz, ha jól emlékszem, ezt te sem cáfoltad. Azt meg egy szóval nem állítottam, hogy mindenki Ronaldinho, sőt, jómagam is erősen hiányolom a szerva-röptéseket (és még a mafla Dentnek is képes vagyok ezért drukkolni :), akik szerintem is a képzettsget testesítik meg - korábban beszlétem arról, hogy azért haltak ki, mert a szerva-röptét nehezebb olyan szinten elsajátítani, mint a mai erőteniszt, hogy eredményes legyen. Annyit állítok, hogy a felgyorsult játék nagy nem kedvez a konzekvens szerva-röptének, az már lényegében élőhalott, néhányan azért időnként még bedobják ezt a fegyvert, mert ha nem számítanak rá, akkor azért hatékony, de ha tudják, hogy az ellenfél csak ezt fogja játszani....
Nem igazán értem ezt az ugyanaz az edző, ugyanaz a módszer érvelést... A mai edzők közül ki az, aki tanítványait a szerva-röptézésre készíti fel? Mert pl a Bolletierinél, ami talán a legnagyobb műhely ilyen konkrétan nincs a legjobb tudomásom szerint.
Nem tudom, hogy Sampras mire jutna a mai mezőnyben, de biztosan sokra, a tehetség nem vész el. De azzal a játékával, ami a 90-es években egyeduralkodóvá tette, most nem lehet az lenni, változott annyit a játék (ami egy normális folyamat, hiszen a 80-as évek legjobbjaira ugyanez elmondható lett volna tíz évvel ezelőtt).
"Puerta, Ljubicic, illetve Stepanek és még sokan mások, mekkora gigaüber felülmúlhatatlan klasszisok lennének. "
Ugye nem azt akarod mondani, hogy a 90-es években mindenki gigaüber sztár volt, aki bekerült a top20-ba? Még egyszer mondom, hogy világos legyen: nem tehetségesebbek a játékosok, hanem általánosságban véve (és ez fontos kitétel) gyorsabbak, erősebbek lettek. Most megint kezdhetném sorolni, hogy pl a mai salakos élmezőny bőven alkalmas kemény pályás sikerekre is, míg tíz éve még körberöhögték a spanyolokat, ha kemény pályára léptek; vagy éppen fordítva, a 90-es években szerva-röptések rendszeresen tudtak 4-5-6 meccset is nyerni a Garroson ma a nehézbombázók közül néhány évente egy kerül oda a második hét végére.
"További érdekesség, hogy a második helyen álló Rafael Nadal 22 versenyen indult az idén, Agassi 15-ön míg Coria úgy hatodik hogy 19 versenyen vett részt."
Ugye pontosan ismered a világranglista összeállításának módszerét? Gyanítom, hogy ennek is utána kéne nézned.