Mantequilla Creative Commons License 2005.10.18 0 0 1322
"Igen. Ahogy telet az idő... És az idő most is csak telik. Akkor a trend folytatódik?"

Az idő már csak ilyen, telik. Attán hogyki hogy TÖLTI, az rajta múlik.
A trend miatt szidd a felszínes, fogyasztóközpontú társalamat, ahol ez a divat. Mondtam, akit elkap a gépszíj, és vevő erre a hülyeségre, azzal nem tudok mit csinálni.

"Az információszerzésről pedig csak annyit, hogyha állításod szerint marhára megnövekedett profi információhalmazban élünk, akkor minek köszönhető, hogy éppen az infókra nyitott társadalmi csoportokban NEM tapasztalható javulás? Ld. alanti idézetek. Éppen ott kellene javulást látnunk, de aztán mégsem ez a helyzet."

Mondtam, aki akar, az talál információt. A hanyagok hadd ne legyenek az én gondom.
(Ellenben nekik segíts te, lépj fel határozottan, tereld őket jó irányba. Mert beszélni könnyű...)

"Élnek bele a nagyvilágba? Nos, igen: pont arról beszélek én is, hogy a nagyvilágba élőknek kellene megnehezíteni a dolgot, mert aki alaposan informálódik, az elkerüli a problémát. Aki meg él bele a nagyvilágban, megkönnyebbülten élhet bele, hiszen ha probléma van, ott az instant megoldás. Ez aztán marhára motiváló erőként hat a probléma elkerülésére, ugye?"

Mondom, nehezítsd meg nekik. Illetve inkább könnyítsd meg: informáld őket! Látod, azért vannak, akik próbálkoznak - alapítványok, szervezetek, orvosok, tanárok - lépj be közéjük te is. Mert ha a munkájukat már így minősíted, tegyél le te is valamit az asztalra, és mutasd meg nekik a tuti megoldást.

"Továbbra sem látom, hol propagálják az NFP-t (és az absztinenciát) annyira, mint amennyire a többi módszert. Továbbra sem értem, hogy miért számít indoknak az, hogy pl. az NFP mikor okés és mikor nem. Ha annyira nem okés, akkor tessék kivárni azt az időszakot, amikor már biztonságosabban lehet alkalmazni, és akkor belevágni a hancúrba. Ja, hogy az nem trendi? Nem tudom, mióta emberi jog a hancúr. Szerintem csak egy lehetőség, ami következményekkel járhat. És ha arra hivatkozunk, hogy ki, mikor vállalhat felelősséget, meg ki mennyire érett rá, akkor eléggé elgondolkodtató, hogy olyan "bonyolult" dolgok, mint például az országgyűlési választásokon történő szavazás, meg a teljes önállóság csak egy bizonyos életkortól tulajdoníthatók az embereknek, addig az olyan "egyszerű" dolgok, mint például a gyermekválláslás és a hozzá vezető út, már hamarabb is lehetséges. Nem visszás ez kicsit? Nem logikátlan ez picinykét? Érettség? Egyértelmű vélemények? Marhaság!"

A NFP nem népszerű módszer a fogamzásgátlásra. Ezt mutatja a róla kialakult vélemény, statisztika, tehát talán kár eröltetned - de már írtam, terjeszd te.
Az absztinenciát pedig a férfitársaid körében kezdd terjeszteni - kiváncsi vagyok, mennyire leszel népszerű! :-)

"Ha annyira nem okés, akkor tessék kivárni azt az időszakot, amikor már biztonságosabban lehet alkalmazni, és akkor belevágni a hancúrba. "

Te amúgy tisztában vagy vele, hogy a szervezet bizonyos fokig KISZÁMÍTHATATLAN?
Többen írtunk példát, hogy akkor is teherbe lehet esni, amikor a NFP és egyéb ilyen számítás szerint lehetetlen. Akkor miről beszélünk? Te gép vagy, és úgy működsz? :-)

Senki nem mondta, hogy a szavazóképes kor érne és jelentene annyit, mint a szexuális kapcsolatra megérett kor. Ezt te hoztad össze, és egetverő hülyeség.
A szavazás egy olyan dolog, hogy elmész, ikszelsz, és annyi. Tudod, melyik nap, hánytól hányig.
A szex meg olyan dolog, hogy előtte fel kell mérni a lehetőségeket, mert a szervezeted nem küld értesítőt, hogy mikortól és meddig, mit lehet. Éppen ezért, aki biztosra akar menni, az biztosabb módszert választ.
Aki meg nem, az kockáztat.

Azért hihetetlen, hogy nem veszed észre, az általad favorizált módszer az egyetlen a védekezési módszerek közül, ami a legtöbb nem kívánt terhességet hozhatja eredményül - és esetleg abortuszt.
Te meg nyomatod - persze csak itt, férfi létedre. :-)
Előzmény: Édy Endre (1307)